donación

El Centre de Transfusió de Sang de la Comunitat Valenciana (CTCV) habilitarà més de 160 punts de donació en zones turístiques, platges zones d’oci, cámpings i poblacions de turisme rural. Per províncies, Alacant comptarà amb 47 punts per a la donació, Castelló amb 18 i València sumarà 97 punts.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assistit a la presentació de la campanya d’estiu del CTCV i ha llançat un missatge de col·laboració a la població per a donar sang també en vacances, ja que les necessitats hospitalàries no cessen.

Barceló ha agraït el gest altruista dels les persones voluntàries que s’han acostat fins al saló circular de l’hospital a donar sang i els ha recordat la importància de seguir sent solidaris en els mesos de vacances. “També a l’estiu és necessària la col·laboració de la ciutadania, ja que les necessitats hospitalàries no cessen i amb un xicotet gest com la donació de sang se salven milions de vides cada any”, ha afirmat.

Així mateix, Ana Barceló ha destacat la “solidaritat del poble valencià, que sempre s’ha distingit per açò” i ha agraït “tot el treball que ve desenvolupant el Centre de Transfusió al llarg de l’any”.

El Centre de Transfusió acosta els punts de donació a la ciutadania per a facilitar l’afluència de donants i aconseguir les unitats de sang imprescindibles per a poder fer front a les necessitats dels hospitals de la Comunitat.

En la campanya passada, des de l’1 de juliol fins al 31 d’agost de 2017, es van obtenir 26.474 unitats de sang. Per províncies, a Alacant es van obtenir 9.153 unitats, a Castelló 3.168 i a València 14.153.

La consellera ha remarcat que “a més d’aquests enclavaments de donació seguiran disponibles els punts habituals del centre, en els quals les previsions de donació augmenten en algunes localitats per l’afluència d’estiuejants”.