Valencia suspende la Cabalgata de Reyes y presenta un programa paralelo de actividades navideñas

Quan queden pocs dies per a viure una de les nits més màgiques de l’any: la Nit de Reis, moltes localitats de la Comunitat Valenciana es preparen per a celebrar les seues cavalcades.

Elda, Alcoi,Vilareal, València o Ibi compten amb unes cavalcades impressionants, sorprenents, màgiques, tan especials que les converteixen en úniques.

Cavalcada de Reis d´ Elda (Alacant)

Els majestats els Reis Mags omplin els carrers d’Elda de màgia i il·lusió, un dels seus trets de distinció és quan apareixen per la Muntanya Bolón, i  descendeixen per un llarg camí il·luminat de torxes. Després del recorregut pels carrers, Melchor, Gaspar i Baltasar arriben a la Plaça de la Constitució on adoren al Xiquet en un portal de Betlem vivent.

Cavalcada d´ Alcoy, la més antiga (Alacant)

La Cavalcada dels Reis Mags d’Alcoi és la més antiga d’Espanya.  En la seua desfilada compta amb 300 patges, pintats de negre i cridaners llavis rojos la missió dels quals  consisteix a entregar centenars de paquets amb els regals a les cases del recorregut, a les quals accedeixen a través de les seues escales de roig intens, fet que diferencia aquesta celebració de la resta.

Cavalcada de Reis de València

La Cavalcada de Reis de València, és una altra de les cavalcades imprescindibles dins de la Comunitat Valenciana. L’arribada de les seues Majestats d’Orient al Port de València amb vaixell, genera gran expectació entre els milers de xiquets i xiquetes que s’acosten, com també durant el seu recorregut pel Carrer de la Pau o el carrer Sant Vicent.

Cavalcada de Reis solidària (Vilareal-Castelló)

Aquesta cavalcada és de les més antigues de la Comunitat i la més impressionant per les seues finalitats Solidàries. Organitzada des de 1928 per la Joventut Antoniana amb la col·laboració del Ajuntament compta amb un caràcter solidari de la cavalcada que la converteix en una festa declarada Festa d’Interés Turístic Provincial.

Cavalcada de Reis d´ Ibi (Alacant)

Aquesta vila joguetera compta amb una cavalcada única, en la qual a més de fer el repartiment de regals per les cases ,el lliurament de les cartes es viu amb una ambientació singular, en la única plaça del món dedicada als Reis Mags.