Valencia

La Banda Municipal de València inicia hui dijous (20:15 h.) el seu cicle gratuït i a l’aire lliure als Jardins del Palau de la Música. Davall la direcció del seu titular, Rafael Sanz-Espert, el cicle oferix quatre concerts durant tot el mes de juny. La primera proposta serà demà, dia 6, amb una actuació amb motiu del centenari del Valencia CF, i cada dijous tindrà lloc un concert nou amb uns continguts musicals poc habituals. La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música en funcions, Glòria Tello, ha convidat totes i tots els valencians a disfrutar d’este cicle musical a l’aire lliure.

El cicle començarà demà dijous amb les professores i professors de la Banda Municipal acompanyats pel tenor Ignacio Giner i els cantants Emilio Solo i Felipe Garpe com a artistes convidats. S’hi interpretaran peces relacionades amb el Valencià CF que s’escolten en el partits que juga l’equip blanquinegre: des de pasdobles com Paquito el Chocolatero, de Gustavo Pascual, a Valencia, de José Padilla, el merengue Beso a beso, de Los Chicanos del Sur; l’ Amunt València la victòria, d’Emilio Solo; Champions League, de Tony Britten; i El mambo al coll, estes últimes seran estrenes d’arranjaments per a banda d’Azael Tormo.

El programa inclou també la guajira cubana Guantanamera, les cançons Libre i Un beso y una flor, de Nino Bravo en el 75 aniversari del seu naixement; Amunt València, de Pablo Sánchez Torrella; la marxa triomfal de l’òpera Aida, de Giuseppe Verdi; Yankee Doodle, de Morton Gould; I will follow him de la pel·lícula Sister Act; la marxa The stars and stripes foreve», de John Philip Sousa; la tradicional When the saints go marching in; We are the Champions, de Freddie Mercury, i l’Himne de la Comunitat Valenciana del mestre José Serrano.

La resta de concerts tenen els títols següents: el dijous dia 13, «Rebem a la Wasbe: música al Voltant del món»; el dia 20, «Música d’ahir, de hui i de sempre»; i el dia 27, l’actuació de cloenda, s’oferirà un concert especial dins del XXIII Festival de Jazz, amb l’artista Martirio.