La candidata del Partit Popular a l’Alcaldia de València, María José Català, ha reiterat que assumeix el lideratge de l’oposició de centredreta a l’Ajuntament de València. Així ho ha manifestat als mitjans de comunicació abans de reunir-se amb la Junta Gestora del partit a la ciutat per a valorar els resultats de les eleccions d’ahir, en la qual el Partit Popular va ser la segona força més votada en el consistori.

La llista de Català va obtenir 8 regidors, dos menys que en els comicis de 2015. Un resultat que per a la número 1 del PP en la capital del Túria assenyalen que “l‘única alternativa a Joan Ribó és el Partit Popular. Això és inqüestionable”. En aquest sentit, Català ha apel·lat als “mals resultats del Partit Socialista a l’Ajuntament de València i a la feblesa de Ciutadans i Vox”.

A més, ha indicat que “si el PSOE i C,s consideren que la mobilitat no ha sigut l’adequada, si consideren que la gestió de la ciutat és molt millorable, si consideren que cal desenvolupar millor els projectes urbanístics, si consideren que cal rellançar el turisme, si consideren que cal fer millors polítiques d’ocupació perquè l’atur femení a València està per damunt de la mitjana nacional, si consideren que cal millorar la política d’habitatge i educativa, estaríem encantats de tenir el seu suport per a la investidura i suports puntuals durant la legislatura per a aprovar les qüestions més importants”.

El PP guanya en 4 districtes i millora els seus resultats en 11 dels 18 districtes

Ha assenyalat que el PP ha guanyat en els Extramurs, Pla del Real, Poblats del Nord, Ciutat Vella i L´Eixample i ha millorat en 11 dels 18 districtes: Ciutat Vella, Extramurs, Campanar, la Saïdia, Pla del Real, Pla del Real, Algirós, Benimaclet, Rascanya i Pobles del Nord.

Finalment, ha matisat que “el PP i Compromís són els únics partits que han millorat resultats, la resta han perdut electors”. I ha subratllat que “el PSPV en les Municipals cau més de 9 punts (34.629 vots menys) en relació amb les Europees a mentre que el PP ha pujat 2.030 vots”.