catala

La candidata del Partit Popular a l’Alcaldia de València, María José Català, ha anunciat hui, en una reunió que ha mantingut amb els Col·legis Professionals integrats en la Unió Professional, que un dels seus primers objectius a l’Ajuntament serà el rebaixar la pressió fiscal que suporten els valencians en l’actualitat.

Català ha explicat als representes de la Unió Professional que si és elegida Alcaldessa reprendrà convenis de col·laboració amb els Col·legis Professionals que el tripartit ha derogat en aquests últims quatre anys, “com el de la Intermediació Hipotecària que ha suprimit Ribó amb el Col·legi d’Advocats per a signar un acord amb una empresa privada que li està cobrant a l’Ajuntament deu vegades més pel mateix servei”.

Segons ha explicat, “el govern de la Nau ha augmentat la pressió fiscal un 14% a causa de la pujada de l’IBI que va aplicar en 2016 a més de 5.000 immobles destinats a activitats econòmiques, que ha mantingut la resta del mandat, i a l’increment que va aplicar a la taxa de taules i cadires a més de 400 bars i/o cafeteries, a més de la pujada de l’impost de vehicles a més de 27.000 conductors”.

Català, ha plantejat als representants dels Col·legis Professionals “una revolució fiscal per a aconseguir que València siga la ciutat de més de 500.000 habitants amb menys pressió fiscal d’Espanya, mitjançant un paquet de mesures fiscals amb la finalitat de de abordar una baixada d’impostos generalitzada a València que vaja en benefici dels contribuents valencians i del progrés econòmic local”.

Per a reduir aquesta alta pressió fiscal, la candidata popular ha anunciat que si és elegida Alcaldessa posarà en funcionament una sèrie de mesures “que tindran com a objectius principals: atraure inversions, dinamitzar l’activitat econòmica, impulsar la creació d’ocupació i incrementar l’estalvi dels valencians”.

D’aquesta manera, Català ha destacat que rebaixarà un 10% l’Impost de Béns immobles, en tots els immobles de naturalesa urbana, tant els d’ús residencial com els dedicats a comerços i autònoms, “per a deixar en la butxaca dels valencians 22 milions d’euros a l’any”.

“La baixada de l’IBI que proposem”, ha subratllat, “beneficiarà a tots els valencians per igual i tindrà també una incidència positiva en els 34.575 comerços i 7.424 oficines professionals de la ciutat, que veuran reduïts les seues despeses i podran destinar aqueix estalvi a generar ocupació i invertir a millorar les seues empreses”.

També ha presentat la implantació d’ajudes de 3000 euros a famílies amb fills menors per a facilitar la conciliació, que algun dels seus membres en atur, destinades reobrir empreses o activitats comercials.

“Les grans empreses amb facturacions per damunt del milió d’euros inverteixen i creen ocupació a les ciutats que els garanteixen seguretat jurídica i uns impostos baixos”, ha assegurat Català. Per això, ha anunciat que dins de la revolució fiscal que prepara per a València ha inclòs “una bonificació del 50% de l’IAE a empreses durant els primers 5 anys del seu funcionament”.

Dins d’aquesta mateixa línia d’actuació de foment de l’economia i l’ocupació a València ciutat, ha assenyalat que bonificarà el 50% de l’IBI a Pimes que creen nous llocs de treball“.

Així mateix, en contraposició a la negativa de Puig i Oltra a eliminar l‘impost de successions en la Comunitat Valenciana, ha indicat que bonificarà en un 95% l’Impost de Plusvàlua per als casos d’herències i transmissions d’empreses o comerços entre familiars, “la qual cosa suposarà 12.000.000 d’euros d’estalvi als valencians”

De la mateixa manera, ha informat que el seu programa econòmic inclou també una rebaixa del tipus de gravamen sobre Plusvàlues 5 punts percentuals, passant del quasi 30% actual, al 25%, i nova bonificació en el ICIO de fins a un 90% a aquelles empreses, comerços, establiments que decidisquen fer el seu immoble 100% accessible”.

Igualment,ha explicat als representants dels Col·legis Professionals que Implantará un Pla de Segona Oportunitat, per a autònoms o pimes que hagen cessat en la seua activitat com a conseqüència de la crisi, i tornen a llançar empreses, comerços o projectes de emprendedurismo.

Català ha finalitzat asegurant que la baixada generalitzada d’impostos que proposa per a València “contribuirà a guanyar confiança, activar el consum i generar ocupació“, i ha añadidoque també pretén “una reforma fiscal justa i equitativa d’aquelles figures impositives que tenen un impacte més directe en les economies familiars”.