Català

L’ex consellera, María José Catalá, a més de la cartera d’Educació, en l’anterior legislatura va acabar assumint ser la portaveu del Consell en el govern del Pàg. Ara en l’oposició és una de les veus més crítiques en la bancada del PP a la gestió de l’actual govern. En aquesta entrevista al digital 7 Televalencia ens comenta la seua postura sobre els temes més candents de l’actualitat.

1. Després de la confessió de Francisco Correa sobre el finançament irregular del PP la diputada autonòmica del PSPV-PSOE, Ana Barceló sol·licitava la il·legalització del PP nacional per les seues pràctiques corruptes. Quina opinió li mereix?

Nosaltres ho tenim molt clar: qui haja fet alguna cosa que no haja sigut correcte ha d’assumir les conseqüències Per tant, qui la faça que la pague. En el Partit Popular hi ha hagut persones que han sigut més o menys encertades i si han fet incorrectament el seu treball, hauran d’assumir les seues responsabilitats.

En el cas que finalment el jutge determine que va haver-hi un finançament irregular, s’assumirà les conseqüències oportunes. El que és clar és que el PSOE és el menys indicat per a donar lliçons en aquesta matèria, atès que el Partit Socialista, a nivell nacional sí ha sigut condemnat de forma ferma per corruptela i corrupció pel cas Filesa. Jo pense que Ana Barceló i el partit PSPV haurien de donar menys lliçons.

2. Però açò sona a el ‘i tu més’.

No, la qual cosa he dit és que els processos judicials tenen els seus temps i s’ha d’estar al que es diga en la sentència. El primer que he dit és que qui la faça que la pague. Però, insistisc, em sorprèn que siguen els socialistes els que donen lliçons. Haurien de ser més coherents ja que el PSOE ha tingut persones que no han sigut correctes i han estat aquest Nadal amb el judici dels ERE d’Andalusia… Amb açò vull dir que en tots els partits hi ha persones bones i no tan bones, però els socialistes no són els més indicats per a dir-nos com hem de comportar-nos els altres.

3. Quin és el balanç que podria fer vostè de la legislatura de Ximo Puig i Mònica Oltra quan queda poc més d’un any per a les eleccions autonòmiques?

Ja vaig dir al principi de la legislatura que no ho anaven a tenir gens fàcil perquè són tres partits diferents, amb tres líders diferents que volien tenir la seua repercussió. És a dir, un sol govern amb tres projectes polítics diferents, lluitant per l’electorat de l’esquerra i tres dirigents com Puig, Oltra i en el seu moment Montiel que volien brillar per si sols. Aqueixa mescla ha impedit una bona gestió en la Generalitat.

4. Què és el pitjor que han fet?

Són tantes coses. Però els exemples més clars els tenim en les llistes d’espera en la Sanitat valenciana, en el cas de la grip, l’embolic que existeix amb el tema de l’IVO. En Educació segueix havent-hi barracons, solament s’ha licitat un col·legi en aquests últims anys, per no parlar de la Dependència amb una llista d’espera de 30.000 persones… I tot açò respon a un govern inestable, que no ha sabut traure un projecte polític avance. Per tot aqueix desastre, el Partit Popular desitja poder gestionar els problemes dels valencians des de la coherència i la responsabilitat.

5. Es a dir que el Partit Popular ho va a tenir fàcil en les pròximes eleccions?

No, jo no he dit açò. Qui crea que unes eleccions les té guanyades s’equivoca. Òbviament volem tornar a la Generalitat, però estem a costa dels resultats de les votacions i del que vulga l’electorat. Gens més.

6. La carrera per l’alcaldia de València ha començat. Els partits comencen a desvetlar els seus noms com a Ciutadans que té a Fernando Giner, en el PSPV mesuraran les seues forces Sandrá Gómez i Miate Girau. Com va aqueix tema en el PP María José Catalá farà un pas al capdavant?

València és una ciutat molt important per a nosaltres i volem apostar molt forta. Actualment la ciutat té un alcalde les decisions del qual no es corresponen amb la importància que té València dins d’Espanya, per tant el nostre gran objectiu és aconseguir al millor candidat.

I aqueix candidat ha de ser solvent i tenir molt coneixement sobre el que necessiten els valencians i el millor, travesses a part, és Esteban González Pons.

7. Però sembla que González Pons s’està fent de pregar.

Sí, açò sembla. Però ja et dic que en el PP hi ha unanimitat en què siga ell el candidat encara que també és cert que el propi interessat ha de voler. Però ja us dic que és el millor nom que tenim ara mateix.

8. Però no m’ha respost a si Catalá serà candidata o no

María José Catalá està a la disposició del partit i farà el que el partit em demane. Però jo sóc una formiga al costat d’una gran figura com és González Pons i crec que el millor és ell. Jo estaré, com sempre he estat, on em diga el partit

.