Confirman tres casos de trombosis entre agentes vacunados en Valencia
Un agente de la Policía Local de Valencia recibe la vacuna contra el coronavirus. / PLV

La Comunitat Valenciana ha confirmat els primers casos de trombosis entre els vacunats amb AstraZeneca. Dos policies nacionals i un guàrdia civil de València han desenvolupat trombes després de la vacunació.

Segons informa À Punt, aquestes tres persones havien sigut hospitalitzades encara que dues d’elles ja han rebut l’alta. La primera d’elles va ser diagnosticada amb una trombosi pulmonar i va haver d’ingressar en dues ocasions. En el cas del guàrdia civil, va patir un infart derivat de la trombosi.

Per contra, el tercer agent de 45 anys roman sedat a l’hospital. El professional de la Policia Nacional va ser trobat inconscient a la seua casa. De moment se sap que presenta un greu estat de salut.

Aquestes tres persones havien sigut immunitzades amb la primera dosi d’AstraZeneca en ser menors de 55 anys pertanyents a un col·lectiu essència. Pel que sembla, les dosis que se’ls va administrar eren d’un lot diferent al retirat en nombrosos països europeus, entre ells Espanya, per vincular-se a casos de trombes entre vacunats.

De moment ja són una trentena de persones les que han desenvolupat trombes després de la vacuna. A més, hi ha una dona morta que va començar amb símptomes hores després de la vacunació. Per això, des de l’Agència Europea del Medicament investiguen si hi ha relació de causalitat entre la trombosi i AstraZeneca.