Los casos de coronavirus se acercan a la barrera de los 6.000 contagios en la Comunitat
Policía Militar en la Estación del Norte de Valencia. / EFE

La Comunitat Valenciana s’acosta als 6.000 casos de contagi per coronavirus. Hui s’han registrat 414 nous positius, xifra que eleva a 5.922 les persones infectades. Així ho ha revelat aquest matí la consellera de Sanitat, Ana Barcelo, en roda de premsa.

Del total de malalts de Covid-19 hi ha 660 a Castelló, 2.173 a Alacant i 3.089 a València. No obstant això, no s’ha produït variació quant al nombre de pacients ingressats. Aquest es manté en 2.189 a causa de un lleuger increment d’altes que aconsegueix ja les 240. En referència al nombre de persones en l’UCI sí que hi ha un xicotet creixement en passar de 356 a 395 ingressos.

On també hi ha un augment considerable és en les dades de professionals sanitaris amb coronavirus. Són 109 casos més que ahir afectant així 1.001 persones d’aquest sector.

Respecte als morts, en les últimes 24 hores s’han registrat 56 defuncions més. Això eleva el nombre de víctimes mortals a 395: 42 a Castelló, 167 a Alacant i 186 a València.

QUAN S’ARRIBARÀ LA CORBA DE CONTAGIS?

La consellera de Sanitat havia anunciat en la seua última compareixença que avui ja donarien dades respecte al pic de contagis. No obstant això, Barceló ha declarat hui que “resulta molt arriscat posar una data concreta”.

“És complicat, els experts encara no tenen suficients dades per a saber quin serà aqueixa evolució”, ha assenyalat. “Tenim esperances però hem de ser molt cauts i continuar complint estrictament amb les mesures de confinament”.

Malgrat no disposar d’una data, la responsable de Sanitat ha volgut remarcar que “estem estables” i el creixement “està sent menor”. “El ritme de contagi en els últims quatre dies és mínim”, ha explicat, “encara que això no significa que no anem a tenir més casos”.

La consellera ha afirmat que ara és quan “han de començar a notar-se totes les mesures de distanciament pel que esperem que el ritme de creixement continue disminuint”.