A València parlar d’anxoves és pensar en Casa Guillermo, aquella taverna que va obrir l’any 1957 a València i que hui continua la seua marxa amb Amparo Madrigal, la filla de Guillermo i Carmen sobrenomenats “els reis de l’anxova”, els seus fundadors.

A l’inici Guillermo i Carmen venien vins, licors i aigua del seltz a orri que la gent es portava a les seues cases. Com a tapes preparaven conserves, faves cuites, capellanets i polp sec, molt tradicional del barri. Un dia van decidir ampliar la seua oferta introduint anxoves del Cantàbric, que ells mateixos desalaban i preparaven servint-les amb oli i alls filetejats. La qualitat de les anxoves al costat del tracte familiar i el caràcter peculiar de Guillermo, van fer de la taverna un referent a València i s’ha mantingut fidel als seus orígens elaborant sempre les anxoves de manera artesanal.

Casa Guillermo, 60 anys després, a més de mantenir les tapes de sempre com la botifarra de Toribio de Xirivella, les faves cuites més de 5 hores amb llorer i pernil ibèric o la titaina de bonic del nord customizada amb extra de pinyons ha ampliat la seua carta amb fins a 60 referències, entre les quals podríem destacar a l’atzar el llom en oli amb crema de táperas, ajoarriero, entrecot de novillo argentí, foie a la planxa amb reducció de px, magret de be, croquetes de chipirón, carpaccio de bacallà, petxines de pelegrí, les llesques amb ou artesanes amb biscuit de figues… entre moltes altres.

Poques tavernes han sabut mantenir el sabor de la tradició durant tants anys àdhuc havent canviat de local, per açò Amparo ha volgut homenatjar als seus pares, dels quals va aprendre tot el que sap, en una celebració en la que ha comptat amb els seus clients i els seus proveïdors de sempre.