Una nova carrossa de la Cavalcada de Reyes enviarà als xiquets a dormir

La carrossa s'incorpora al patrimoni cultural festiu de València juntament amb la de l'Estrela d'Orient i la de la Bústia Real.

17
carroza

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, ha incorporat una nova carrossa al patrimoni cultural festiu de la ciutat. Es tracta d’una construcció de fusta que simula un llit infantil amb balustrada, que incorpora un llit elàstic. S’estrenarà en la próxima Cavalcada de Reis, com ja va passar en les dos edicions anteriors amb l’Estrela d’Orient i la Bústia Reial.

Al projecte han col·laborat Marina Puche en el disseny i la pintura; Manolo García, fill, en la fusteria; Silu, als encunyaments, i Carrosses Roda-Guaita, pel que fa a la plataforma, els llums, la direcció i la decoració i la pintura. La construcció tindrà unes dimensions de 4,5 x 2,13 x 4,2 metres. Tots els decorats estaran encunyats en fusta i pintats a mà i el llit elàstic permetrà la realització de piruetes durant tot el recorregut. El pressupost ha sigut de 14.995 euros més IVA.

Esbós de la nova carrossa de la Cavalcada de Reyes 2018.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que la carrossa suposarà “un nou atractiu a la Cavalcada de Reis, que s’incorpora per a recordar als xiquets i xiquetes la importància d’anar a dormir prompte i facilitar així el treball als Reis Mags en una nit molt llarga per a ells”, i ha recordat l’aposta que ha consolidat els darrers anys per fer un espectacle de qualitat cada 5 de gener, sobretot per als xiquets i xiquetes que cada any s’il·lusionen amb l’arribada dels Reis d’Orient.

En este sentit, ha recordat que fa dos anys ja es va incorporar la carrossa de l’Estrella d’Orient i l’any passat s’hi va afegir la de la Bústia Reial amb la missatgera Caterina. “Totes estes novetats incrementen la qualitat de la Cavalcada de Reis, dignificant-la i modernitzant-la, que en este mandat ha vist créixer l’animació perquè els més menuts i menudes puguen disfrutar al màxim de la nit més màgica de l’any”, ha conclós.

Te presentamos a los tres Reyes Magos de Valencia