carreteras
El delegado del Gobierno, Juan Carlos Fulgencio, durante la instalación de la última señal de 90 km/h.

Adéu als 100 quilòmetres per hora en carreteres convencionals. Així es va anunciar el mes de desembre passat des de la Direcció General de Trànsit (DGT) en una modificació del Reglament General de Circulació, en concret el seu article 48, amb la finalitat de reduir la taxa de sinistralitat.

Des d’este dimarts 29 de gener les carreteres de tot el país limitaran la seua velocitat a 90 km/h a excepció de les vies convencionals amb separació física dels dos sentits de circulació on el titular de la via podrà fixar un límit màxim de 100 km/h per a turismes i motos.

Hui el delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha assistit a la substitució de l’últim senyal que marcava els 100 km/h en un acte on ha destacat que «una menor velocitat implica una menor lesivitat en cas d’accident, més en les carreteres convencionals on la velocitat està darrere d’un número important de les eixides de la via».

I és que segons les dades proporcionades des de la delegació, el 66% dels accidents mortals produïts en la Comunitat Valenciana durant l’any passat es van registrar en carreteres convencionals. A més, un de cada cinc sinistres va tindre com a causa l’alta velocitat perdent la vida 87 persones (39 en vies de València, 27 a Alacant i 21 a Castelló).

Les deu carreteres amb modificacions de velocitat

En total s’han substituït 175 senyals de trànsit en deu carreteres convencionals de la Comunitat Valenciana el que ha suposat una inversió total de 32.000 euros.

A València les carreteres afectades per l’aplicació del Reial Decret del 28 de desembre són la N-322, N-330, N-332 i N-420; mentres que a Alacant són la N-332 i N-340; i a Castelló la N-225, N-232, N-234 i N-340.

Los taxistas valencianos dispuestos a “petar Madrid”

Isabel Bonig: “Se puede hablar de política en la mesa”

La tasa rosa en 2018: ser mujer es cada vez más caro