Montón

Carmen Montón era un dels noms més sonats per a encapçalar al costat de Pedro Sánchez el nou Govern d’Espanya i així serà finalment. L’actual consellera de Sanitat Universal i Sanitat Pública a la Comunitat Valenciana donarà el salt al Ministeri d’esta mateixa àrea tal com ha confirmat el propi Partit Socialista.

Montón és llicenciada en Medicina i des de les eleccions autonòmiques de 2015 ha format part del Govern del Botànic amb una política en la qual ha destacat la fi de les concessions sanitàries i per tant del denominat “model Alzira”.

La nova ministra de Sanitat se suma així al valencià José Luis Ábalos, qui encapçalarà el Ministeri de Foment, i als altres membres de l’Executiu de Pedro Sánchez que ja han sigut confirmats: Carmen Calvo, vicepresidenta i ministra d’Igualtat; María Jesús Montero, Hisenda; Meritxell Batet, Administració territorial; i Nadia Calviño, Economia.

Puig satisfet pels ministres valencians

El president de Consell, Ximo Puig, ha declarat estar “extraordinàriament satisfet” amb les incorporacions de Montón i Ábalos al nou Govern central i ha assegurat que amb l’entrada de la consellera de Sanitat en el Ministeri es garanteix un avanç “cap a la sanitat pública universal de qualitat”.

La reversió de l’Hospital de La Ribera ja és una realitat