Després de 20 anys de concessió administrativa, l’empresa Ribera Salud ha deixat des de hui la gestió de l’Hospital d’Alzira. Un procés que finalitza amb excel·lents indicadors tal com ha declarat el director gerent del Departament de Salud de La Ribera, Javier Palau, assegurant que la reversió serà un pas arrere en la sanitat.

Ribera Salud deixa l’Hospital d’Alzira amb una demora quirúrgica mitjana d’1,4 mesos menys que la resta d’hospitals. En el cas d’especialitats com la cirurgia pediàtrica, toràcica o cardiovascular, les demores són inferiors als 25 dies; i quant a les consultes amb especialistes, els pacients esperen 15 dies menys que la mitjana. Tot açò evidencia la perfecta convivència entre un model de gestió públic i privat.

L’informe del Síndic de Comptes posa de manifest que La Ribera és un dels departaments més eficients de la Comunitat i és que amb la seua gestió s’aconsegueixen estalviar uns 40 milions d’euros anuals.

Des de l’hospital s’ha elaborat un informe destinat a la Generalitat on s’exposen totes les possibles conseqüències que pot ocasionar la reversió en els pacients valencians. A més, el centre de La Ribera ha preparat un Pla Estratègic per als pròxims gestors per a intentar mantenir els nivells de qualitat assistencial alhora que s’inverteix en una transformació digital del centre.