decreto

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha comparegut hui en una roda de premsa, després d’una reunió amb el Consell de Ministres, per a presentar el contingut del Reial decret llei que ha s’ha aprovat amb l’objectiu de poder exhumar les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos.

L’Executiu calcula que amb els terminis de temps establits pel reial decret llei per a l’exhumació s’anirà a “final d’any” per a realitzar aquesta tasca en un temps màxim de dotze mesos, tal com estableix la normativa aprovada hui.

El Reial Decret-ley modificarà determinats aspectes de la Llei de Memòria Històrica de 26 de desembre de 2007 amb la finalitat de donar cobertura legal a la exhumació. La decisió d’ aquest divendres obrirà el procés per a desenterrar el féretro del dictador, però ja anuncien que la exhumació no es farà de manera inmediata.

Aquest procés comtarà amb un procediment administratiu a la llarga del cual les parts afectades, com la família del dictador, podrà presentar alegacions si així el desitjen.

Així mateix, en la data d’ un mes, el Govern deu esperar a que el Reial Decret-ley siga convalidat pel Congrés dels Diputats abans de realitzar la exhumació de Franco. Des del Govern ja s’ estima que l’exhumació de Franco del Valle de los Caídos no podría dur-se a cap en qualsevol cas abans del mes de octubre.