Yolanda Díaz reconoce la infrafinanciación de la Comunitat y corrige a Calviño
Ximo Puig y Yolanda Díaz antes de la reunión. / Europa Press

La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha afirmat aquest matí, i tal com arreplega Europa Press, que la Comunitat Valenciana és “la pitjor finançada d’Espanya”. A més ha recalcat que “aquest dèficit ha de ser resolt” amb un nou model “just”.

Després d’una reunió de treball a Alacant amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, Díaz ha volgut ser clara en les seues declaracions. “Es tracta d’un dels problemes més apressants que té la Comunitat Valenciana i globalment el nostre país”, ha assegurat la vicepresidenta.

Preguntada per la necessitat d’una reforma del finançament, ha assenyalat que “seria un pas en un horitzó pròxim per a millorar la qualitat de vida en el conjunt del nostre país”. Ha recalcat a més que és necessari que el nou model “atenga les realitats del que aporta en termes econòmics, de PIB i de població, i de necessitats socials” per a la Comunitat.

Díaz ha volgut recordar “el compromís” del Govern amb “el necessari finançament autonòmic justa”. D’aquesta manera, assegura que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, “està treballant en això”.

LES DOS VERSIONS SOBRE INFRAFINANACIACIÓN DEL GOVERN

Les paraules de hui de la vicepresidenta segona del Govern xoquen amb les que va pronunciar la ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviñola setmana passada. La també vicepresidenta del Govern refredava llavors el pla del Consell per a la reforma del sistema assegurant que no era una prioritat.

“S’està tenint un treball de fons i unes converses per a, en el marc de disseny dels pròxims anys, veure quin és el moment i la forma més oportuna d’abordar aquesta qüestió“, afirmava Calviño, segons arreplegava El Confidencial dijous passat.

Per aquest motiu, la plataforma per un #FinançamentJust ha convocat per a el pròxim dia 20 de setembre tres manifestacions en les capitals de província amb la finalitat d’augmentar la pressió.