Campanades cap d´any
Imatge de les campanades de cap d'any a València

València es prepara per a viure una de les nits més màgiques de l’any: la celebració del cap d’any.

La Plaça de l’Ajuntament de València acollirà una de les festes que s’ha convertit ja en un referent en tota Espanya.

La celebració començarà a les 22.30 hores, encara que des de les 21.00 hores ja es permetrà l’accés a la plaça de l’Ajuntament. Campanades de València tindrà una duració aproximada de tres hores, fins a la 01.45, i comptarà amb la participació de tres DJ valencians: Mueveloreina, Catalina Issis, i Rafa Star; i l’empresa Vulcano en l’espectacle pirotècnic.

València celebrarà el cap d´any 2019 amb l’última cançó 

La celebració arrancarà amb l‘actuació de Rafa Star, a la qual seguirà un espectacle de llum previ a les campanades. Després d’una xicoteta pausa d’uns segons, acomiadarem 2019, com ja és tradicional, amb l’última cançó de l’any, «que, com ja sap el públic, serà una sorpresa», ha recordat el regidor Fuset, qui ha avançat que «enguany serà una cançó molt emotiva per a tots els valencians i valencianes».

Les dotze campanades donaran la benvinguda a l’any 2020 i, «com és tradició en aquesta jove celebració de cap d’any, es podrà gaudir d’un breu però intens espectacle piromusical: valencians i valencianes podrem donar la benvinguda a l’any amb pólvora i pirotècnia, que es dispararà des del propi edifici consistorial», ha explicat el regidor.

Immediatament després, a partir de les 00.05 hores, serà el torn dels DJ Catalina Issis i Mueveloreina

La ciutat comptarà amb un dispositiu especial de seguretat

Halloween

Des de l’Ajuntament s’establirà, a través de la Regidoria de Protecció Ciutadana, un dispositiu especial de seguretat, i també d’assistència sanitària (amb un suport avançat i dos bàsics, i enguany a més amb la novetat d’una posta sanitària). Hi haurà també diversos sanitaris químics distribuïts per diferents punts de la plaça, tant senzills com adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

L’accés a la plaça es realitzarà a partir de les 21.00 hores per cinc vies: Sant Vicent/María Cristina, Passeig de Ruzafa, Marqués de Sotelo, Barques i Correus.. Quant a l’eixida, es podrà realitzar pels carrers Cotanda, En Llop. Correus, Periodista Azzati, Barcelonina i Ribera.

El regidor de Cultura Festiva ha assenyalat la prohibició d’accedir amb recipients de vidre, i ha recordat que les primeres 5.000 persones que arriben al recinte rebran un got reutilitzable, commemoratiu de les Campanades d’enguany. A més, ha apel·lat al sentit cívic de la ciutadania a l’hora de col·laborar en la retirada dels residus que generen