conducir

El Partit Popular de València ha posat el crit en el cel degut a les obres del nou intercanviador de l’EMT impulsat pel regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, per a convertir en zona de vianants la Plaça de l’Ajuntament. Segons el regidor popular Carlos Mundina, estes obres són un nou embut al trànsit al carrer Xátiva ja que s’eliminen tres carrils de circulació en una de les arterías principals de la ciutat.

Mundina ha reiterat al Govern Ribó que “és una obra que es realitza des de la improvisació i les presses, sense estudis previs de l’impacte per al trànsit, que tornarà a provocar el caos en la circulació en el centre de València amb els greus perjudicis per a residents, treballadors i comerciants”.

El Grup Municipal Popular ha instat a l’Ajuntament a no continuar “improvisant en la seua gestió” perquè qualsevol projecte que es realitze siga “rigorós i seriós” i no “un empastre com el que volen fer de conversió en zona de vianants low cost. “No volem ni conversió en zona de vianants blana ni dura, sinó un projecte que nasca fruit del consens amb els comerciants, residents i usuaris de l’EMT del centre de la ciutat. A més, avalat amb estudis previs dels impactes que tindrà i en què afectarà àrees de la ciutat”.

Obras del intercambiador de la EMT en la calle Xàtiva / FUENTE: EP
Obres del bescanviador de l’EMT al carrer Xàtiva. / FONT: EP

Un empastre de peatonalització low cost

“La plaça de l’Ajuntament és el gran aparador d’una ciutat, que ha de continuar apostant pel turisme, i no pot ser un empastre com la que tenen ja tres anys sumida la zona de Mercat Central i la Llotja. Van col·locar tres jardineres i van deixar la zona per als vianants en l’oblit”, ha explicat el regidor del PP.

Lluny de ser provisional, asseguren que la conversió en zona de vianants impulsada per l’equip de Govern Ribó hipotecarà durant diversos anys la imatge del centre neuràlgic de la ciutat. A més, des del PP critiquen que l’Ajuntament haja adjudicat a l’EMT, en comptes d’AUMSA, el subministrament dels mobles delimitadors, així com el subministrament i instal·lació de la vegetació de la plaça. “L’afany de protagonisme de Grezzi suposarà l’encariment de les obres en haver de recórrer-se a una empresa privada”, han sentenciat.