Lo Cant de l’Estoreta del Marítim, organitzat per la falla Blocs Platja, va celebrar la seua XXIX edició diumenge passat 3 de febrer.

Lo Cant, que ja compta amb la seua imatge i blog propis, http://cantestoretavelletamaritim.blogspot.com/ en el qual participen grans historiadors i escriptors com Javier Mozas, Ivan Esbrí, Luiso Fernández o José Vilaseca, entre  altres, va celebrar un any més la seua tradició, malgrat el fred i el vent.

En el concurs van participar els infantils de les comissions falleres Progrés-Teatre de la Marina, J. J. Dömine-Port, Conserva-Berenguer Mallol, Maestro Valls-Marí Albesa, Arquitecte Alfaro-Francisco Cubells i Rosario-Plaza de Calabuig, i van fer un gran desplegament d’enginy per a posar en escena diferents costums i personatges valencians.

L’acte va estar conduït per Pepe Mortes, faller conegut per la seua faceta de narrador d’esdeveniments fallers, i Ainhoa Sancho, fallera de la comissió.

El jurat va estar compost per María Bernabeu (Cort d’Honor de la FMV 2016 i fallera de Barraca-Espadán), Paco Celdrán (confrare i director d´EOS), Rocío Pascual (Fallera Major Infantil de València del 2012), Luis Calderón (faller, i col·laborador en diferents mitjans de comunicació), Iván Esbrí (historiador i col·laborador del blog de l’Estoreta Velleta), Juanfran Barberá (director del programa de ràdio Veus de Festa), i Paloma de Rueda (fallera i expresident de la falla Pintor Goya-Brasil, i membre de l’equip del programa de ràdio Play Fallas)i el seu veredicte va ser el següent:

Premis al Personatge:
1º Falla Maestro Valls-Marino Albesa (Mestre Luis Valls)
2º Falla Arquitecto Alfaro-Francisco Cubells (José Miguel Vicent)
3º Falla Rosario-Plaza Calabuig (Hermanos Cine Imperial)
4º Falla Conserva-Berenguer Mallol (Cronista Carreres)
5º Falla Progreso-Teatro de la Marina (Carmen Alborch)
6º Falla Dr. J. J. Dómine-Port (Joaquín Sorolla)

Premis al Cant:
1º Falla Arquitecto Alfaro-Francisco Cubells
2º Falla Dr. J. J. Dómine-Port
3º Falla Maestro Valls-Marino Albesa
4º Falla Conserva-Berenguer Mallol
5º Falla Progreso-Teatro de la Marina
6º Falla Rosario-Plaza Calabuig

Premis a la Comparsa:
1º Falla Arquitecto Alfaro-Francisco Cubells (Homenaje al Mercat del Cabanyal)
2º Falla Rosario-Plaza Calabuig (Jugar no és de moderns)
3º Falla Conserva-Berenguer Mallol (Orige del barri de la Conserva i dels noms dels carrers)
4º Falla Maestro Valls-Marino Albesa (50 anys sent Mestre)
5º Falla Dr. J. J. Domine-Port (Jugant al Marítim)
6º Falla Progreso-Teatro de la Marina (Contes de dones valencianes)

Premi Extraordinari “Actualitat del Marítim” al millor tema sobre actualitat, a la figura de ‘Els tinglats del Port’, de la falla Dr. J. J. Dómine-Port

Premi Extraordinari “Pepe Chiral” a la millor lectura de guió, a la falla Conserva-Berenguer Mallol , premi que va entregar  Sandra Gómez, primera tinent  alcalde de l´Ajuntament de València.

Premi Extraordinari “Pepe Ombuena” al millor personatge del Marítim, a la figura ‘El tío Pepe (José García Ballester)’, de la falla Rosari-Plaza Calabuig, premi que va lliurar la família de l’homenatjat.

Per amenitzar l’acte, la comissió infantil de Progrés-Teatre de la Marina va oferir una mostra de balls regionals, i la comissió infantil de la falla Blocs Platja va realitzar una comparsa d’exhibició basada en textos de Peris Celda, conegut escriptor i president fundador de la comissió.

Calendario pirotécnico de las fallas 2019

Amparo Picó: ” Las fallas merecen un gran patrocinio para fomentarlas”