El cànnabis podria legalitzar-se a València per a finalitats terapèutiques

Les Corts Valencianes crearà una comissió amb l'objectiu d'estudiar la millor manera per a facilitar l'accés al cànnabis i el dret a l'autocultivo.

cannabis

Països Baixos o Alemanya són alguns punts del continent europeu en els que fumar cànnabis està permès, en el primer de manera lliure amb els coneguts Coffe Shops mentres el segon únicament amb recepta mèdica per a ús medicinal.

Este seria el supòsit de València ja que Les Corts Valencianes té previst crear una comissió especial amb l’objectiu d’estudiar la millor manera per a facilitar l’accés al cànnabis i el dret al cultiu propi a tots aquells ciutadans que ho requerisquen per qüestions terapèutiques.

Esta comissió té el seu origen en una proposta del Pacte del Botànic que ha aconseguit tirar endavant amb l’aprovació del PSPV, Compromís i Podem malgrat la negativa del Partit Popular que assenyala que esta mesura només cerca “regular l’ús recreatiu”. Ciutadans per la seua banda ha recolzat la proposta després d’haver-se acceptat l’esmena que havien realitzat.

Des de l’hemicicle valencià s’ha defensat l’obertura al debat sobre estes substàncies per a superar “els prejudicis” i assenyalar que la prohibició no és la forma d’evitar el consum assegurant que a Espanya hi ha més de 2.000.000 de consumidors i prop de 500.000 persones que conreen cànnabis.