Ecofira ha donat el seu tret eixida en una edició en la qual es pot recórrer la València del futur en la ‘Smart Street’, una recreació real d’un carrer que incorpora l’últim en tecnologia urbana on el grup Industrias Saludes ha presentat les seues novetats.

Balises Zombie

Un dels grans atractius per als assistents són unes innovadores balises semafòriques que eviten l’atropellament dels coneguts com a ‘Vianants Zombie’, és a dir, els ciutadans que circulen distrets pel mòbil.

‘Futura Zombi’ és el nom d’aquesta balisa semafòrica que millora la visibilitat de les diferents fases del semàfor per a tots aquells que, en usar el seu telèfon intel·ligent en tot moment, caminen amb la seua mirada cap al sòl.

Aquestes balises se situen en la zona d’espera de la vorera dels passos de vianants, i integren LEDS de potència rojos i verds, que adverteixen al ‘vianant zombi’ sobre la fase en la qual es troba el semàfor.

Passos de vianants i semàfors intel·ligents

Els passos de vianants incorporen altres funcions intel·ligents que es poden veure en la fira. Per exemple la tecnologia ‘Futura SmartCrossing’, un sistema que reforça de forma decisiva la senyalització i il·luminació convencional dels passos de vianants, mitjançant la integració dels últims avanços en senyalització electrònica i il·luminació LED.

Els semàfors de la mostra també incorporen un revolucionari polsador de vianants, que inclou so de guiat i confirmació de pulsació (amb to i volum personalitzables), que poden regular-se o apagar-se a la nit mitjançant un control extern. Incorpora també funcions per a integrar a tota mena de col·lectius com els invidents, oferint feedback de confirmació que s’ha premut per mitjà de la vibració.

En els semàfors també es troba un avisador acústic que es pot activar sota demanda del vianant per mitjà d’una aplicació bluetooth, o bé per a tasques de manteniment i altres usos.

Cases socials i parcs de disseny

Els assistents a Ecofira poden fer una parada en la seua visita al carrer, o celebrar fins i tot una reunió en les noves ‘Casetes Socials’, un mobiliari urbà dissenyat com a espai de trobada a l’aire lliure per als ciutadans.

També hi ha un exemple dels parcs infantils de disseny que Saluts Play instal·la en diferents entorns, que compleixen una missió tant lúdica com de disseny. En concret, una rèplica del parc que està instal·lat en els voltants de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) a València.

I finalment, s’exposaran una nova línia de bancs de polietilè reciclat d’alta resistència que ja s’estan instal·lant en diferents municipis i que fomenten el respecte pel medi ambient i l’economia circular.