La calle Colón se despide de su doble carril y se cierra al tráfico temporalmente
Operarios trabajan en la reordenación del tráfico de la calle Colón.

Hui han començat les obres de peatonalització de la Plaça de l’Ajuntament de València i el seu entorn. Tal com va anunciar Joan Ribó, l’actuació arranca amb els treballs de reordenació del trànsit al carrer Colón.

Aquest dilluns s’ha procedit a la retirada dels elements de segregació del carril d’EMT. El següent pas arrancarà el dimarts amb els treballs de senyalització. Durant aquests dies, fins al dijous inclusivament, el trànsit al carrer Colón queda interromput. Únicament es permetrà l’accés de residents i persones usuàries d’estacionaments públics i privats.

Amb Colón ja oberta al trànsit i la circulació reordenada, el 4 de maig s’interromprà la circulació en la Plaça de l’Ajuntament. Allí començaran els treballs de les contractes de Manteniment d’Infraestructures i Mobilitat Sostenible. Aquestes prolongaran el temps necessari per a realitzar la renovació de l’asfalt i l’habilitació de la senyalització i mobiliari urbà que delimitaran els al voltant de 12.000 m2 de nou espai per als vianants.

Pla del nou projecte de circulació del carrer Colón.

El carrer Colón perdrà un carril i tancarà el seu accés per Porta la Mar

Com va anunciar Grezzi, aquest carrer habilitarà un segon carril bus pel qual passaran fins a 9 línies enfront de les 5 que ho fan hui dia (consulta ACÍ el nou pla de línies de l’EMT). Colón assumirà així bona part de les línies que efectuen parada a l’Ajuntament i que es traslladaran de lloc després del seu tancament.

D’aquesta forma, els conductors de cotxes privats únicament disposaran d’un carril per a circular. A això se sumarà que ja no podran entrar des de Porta la Mar lloc que aquest accés quedarà totalment bloquejat. En aquest últim tram, el sentit del trànsit canviarà. El carril de vehicles privats eixirà a la rotonda per a donar accés als aparcaments d’aquest tram del carrer accessible des de Conde Salvatierra.

Una altra novetat és el gir del carrer Pérez Bayer. A partir d’ara estarà prohibit i únicament podrà entrar-se en aquesta via accedint per Isabel la Catòlica.