CaixaForum Valencia
Diseño del interior del futuro CaixaForum Valencia.

La Caixa ha anunciat hui que les obres de construcció de Caixaforum València s’iniciaran la primera setmana de març i tindran una duració aproximada de dos anys.

D’esta forma es donarà començament a l’esperat projecte per a dotar a València d’un nou centre cultural Caixaforum situat a l’interior de l’edifici Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, gràcies a l’acord entre la Generalitat Valenciana i ”la Caixa”.

L’entitat invertirà més de 19 milions d’euros en la creació de Caixaforum València. Addicionalment es destinaran anualment uns 5 milions d’euros per al manteniment, la programació i el funcionament del centre.

6.500 METRES QUADRATS DE CULTURA

El projecte arquitectònic és obra de l’estudi Cloud 9, dirigit per l’arquitecte Enric Ruiz-Geli, i es caracteritza per potenciar el concepte original de l’edifici Àgora de Santiago Calatrava com una gran superfície oberta al diàleg i a l’activitat cultural, així com per la seua sostenibilitat mediambiental.

L’equipament comptarà amb una superfície útil de 6.500 metres quadrats i disposarà de dues grans sales d’exposicions situades en la planta baixa. Caixaforum València també comptarà amb un auditori, aules polivalents, un espai familiar i educatiu, una llibreria i un restaurant.