El Caixaforum València anuncia l’inici de les seues obres

La Caixa invertirà més de 19 milions d'euros en la creació d'este nou espai cultural de 6.500 metres quadrats

CaixaForum Valencia
Diseño del interior del futuro CaixaForum Valencia.

La Caixa ha anunciat hui que les obres de construcció de Caixaforum València s’iniciaran la primera setmana de març i tindran una duració aproximada de dos anys.

D’esta forma es donarà començament a l’esperat projecte per a dotar a València d’un nou centre cultural Caixaforum situat a l’interior de l’edifici Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, gràcies a l’acord entre la Generalitat Valenciana i ”la Caixa”.

L’entitat invertirà més de 19 milions d’euros en la creació de Caixaforum València. Addicionalment es destinaran anualment uns 5 milions d’euros per al manteniment, la programació i el funcionament del centre.

6.500 METRES QUADRATS DE CULTURA

El projecte arquitectònic és obra de l’estudi Cloud 9, dirigit per l’arquitecte Enric Ruiz-Geli, i es caracteritza per potenciar el concepte original de l’edifici Àgora de Santiago Calatrava com una gran superfície oberta al diàleg i a l’activitat cultural, així com per la seua sostenibilitat mediambiental.

L’equipament comptarà amb una superfície útil de 6.500 metres quadrats i disposarà de dues grans sales d’exposicions situades en la planta baixa. Caixaforum València també comptarà amb un auditori, aules polivalents, un espai familiar i educatiu, una llibreria i un restaurant.