Ágora
Diseño del interior del Caixaforum Valencia realizado por Enric Ruiz-Gel.

Dotar a València d’un nou centre cultural és l’objectiu del Caixaforum. Tal com ja es va anunciar el mes de gener passat, hui arranquen les obres que donaran forma a aquest espai cultural situat en l’Àgora de la Ciutat de les Arts.

Segons Cadena Ser, aquest dilluns encara no entraran les màquines. No obstant això, els operaris ja han començat a treballar en el seu interior per a preparar el treball previ. L’objectiu és que les obres estiguen finalitzades en dos anys de manera que en 2022 puga obrir les seues portes.

Les obres impulsades per La Caixa costaran 19 milions d’euros, una quantitat que finançarà la pròpia entitat.

6.500 METRES QUADRATS DE CULTURA

L’equipament comptarà amb una superfície útil de 6.500 metres quadrats i disposarà de dos grans sales d’exposicions situades en la planta baixa. Caixaforum València també comptarà amb un auditori, aules polivalents, un espai familiar i educatiu, una llibreria i un restaurant.

El projecte arquitectònic és obra de l’estudi Cloud 9, dirigit per l’arquitecte Enric Ruiz-Geli. Es caracteritza per potenciar el concepte original de l’edifici Àgora de Santiago Calatrava com una gran superfície oberta al diàleg i a l’activitat cultural, així com per la seua sostenibilitat mediambiental.