buzones

L’Ajuntament de València ha posat en marxa el servei ‘Bústia Violeta’ una nova eina de lluita contra la discriminació laboral per raó de sexe, que permetrà tenir un control exhaustiu i un seguiment de les denúncies per qüestions com la qualitat de l’ocupació femenina, la no discriminació en el treball i la conciliació laboral d’homes i dones.

La Bústia Violeta s’emmarca dins dels objectius de la plataforma #TreballemIguals, i afavorirà tenir un control més exhaustiu de les denúncies que es realitzen, donant especial importància a aspectes com la qualitat de l’ocupació femenina, la no discriminació a l’entorn del treball i la conciliació laboral, tant d’homes com de dones.

La Bústia Violeta funcionarà gràcies a la posada en marxa la Unitat d’Igualtat de València Activa, en les dependències de l’avinguda de la Plata núm. 28, i també en les seus de Barris per l’Ocupació, de manera itinerant, atès per sis agents de la Unitat d’Igualtat.

Sandra G—ómez i Cristina Moreno durant la presentació de la bústia violeta.

Com funciona la bústia violeta?

La persona que pateix o coneix una situació de discriminació per raó de sexe concerta una cita amb les agents d’igualtat, els qui, sempre respectant l’anonimat de la persona denunciant, preparen un escrit amb les dades de l’empresa afectada i el fet en si.

Este escrit es remet a l’autoritat laboral, que tramita la denúncia, i que dóna pas a un fet fins ara no contemplat: fer el seguiment de la denúncia i mantenir al seu torn l’anonimat de la persona denunciant. A més, de forma paral·lela, es pot començar a quantificar les denúncies per qüestió de sexe.

Las asignaturas pendientes del Parque Central