La plaça de l’Ajuntament ha acollit aquesta setmana una performance, durant la qual 16 dones vestides de blanc, de diferents sectors professionals, s’han paralitzat de manera simbòlica per a reivindicar la igualtat en el treball.

L’actuació forma part de #TreballemIguals, la nova plataforma impulsada des de l’agència municipal d’ocupació València Activa per a promoure l’ocupació femenina. «Les dones continuem patint més l’atur i la precarietat laboral. Per aquesta raó, continua sent imprescindible reivindicar amb accions com aquesta que la dona tinga les mateixes oportunitats per a accedir, millorar o promocionar en el treball», ha manifestat la regidora d’Ocupació, Sandra Gómez.

Amb ella es pretén «combatre l’exclusió social, acabar amb el sòl enganxós que pateixen especialment les dones amb baixa qualificació, frenar la bretxa digital en l’àmbit tecnològic i trencar el sostre de cristall per a permetre així que les dones accedisquen a càrrecs intermedis o superiors», en paraules de l’edila.

En la performance, un total de 16 dones vestides de blanc han representat diferents tipus de treballs: una executiva, una empleada de la llar, una programadora, una arquitecta, una futbolista, una xef o una periodista, entre uns altres. Segons Sandra Gómez, «l’objectiu ha sigut reunir en un mateix espai diferents perfils professionals per a transmetre que la barrera de gènere s’ha de trencar a l’hora d’accedir a determinats llocs».

Sandra Gómez, presenta l’acció “Treballem Iguals”.

#TreballemIguals

La titular d’Ocupació ha recordat que #TreballemIguals és «una agència de desenvolupament local en femení, perdurable i estable, que beneficiarà més de 1.600 dones a la nostra ciutat i a la qual hem destinat un pressupost de 369.423 euros». Entre les seues accions destaca una llançadora d’ocupació dirigida a víctimes de violència de gènere, que reforçarà les seues habilitats laborals, així com un programa per a la promoció des de càrrecs intermedis a llocs directius. 

Dins de l’àmbit de la formació, s’oferiran certificats de professionalitat a mesura, cursos gratuïts d’idiomes i competències digitals i el programa ‘Tecnodones’, que inclou cursos de programació, emprenedoria tecnològica i assistència personalitzada amb un mentor o mentora.

El grupo Inditex prepara la apertura del Zara más grande de Valencia

Un menor herido al caer del puente de Monteolivete haciendo ‘parkour’

La epidemia de la gripe crece y se ceba con los menores de 14 años