bústia real
Imatge de la Bústia Real a la porta de l'ajuntament el dia de Reyes

Per tercer any consecutiu, La Bústia Real recorrerà els diferents barris i pobles de la ciutat acompanyat de la Missatgera Caterina:  la missatgera especial dels Reis Mags d’Orient per a València.

Caterina, acompanyada dels seus ajudants, s’encarregarà que les cartes dels xiquets i xiquetes valencians arriben a les mans de Melcior, Gaspar i Baltasar per a fer realitat els seus desitjos, aquest nadal. 

Aquest personatge ,que s’ha convertit ja en un clàssic de la Cavalcada de Reis, viatja any rere any acompanyada de la seua bústia i carrossa, i enguany com a novetat, obsequiarà a cada xiquet i xiqueta que deposite la seua carta amb un tiesto amb llavors per a d’aqueixa manera educar-los en la importància que té el respecte a la naturalesa i el paper que juga la vegetació a l’hora de combatre el canvi climàtic.

Un total de 2.000 xicotets tiestos de resina de coco, amb llavors d’alfàbega seran distribuïdes  pels diferents barris de la ciutat, a canvi de les cartes als Reis Mags.L’obsequi permetrà als xiquets i xiquetes iniciar-se en la pràctica dels horts urbans amb una espècie aromàtica, com l’alfàbega.

Els tiestos portaran impreses unes senzilles instruccions i el lema «Planta el teu desig! Salva el planeta».

També com a novetat, el consistori, a través del Gabinet de Normalització Lingüística, repartirà 18.000 cartes perquè els xiquets i les xiquetes puguen fer arribar els seus desitjos als Reis d’Orient.

Calendari de visites de la Bústia Real

La visita de la Bústia Real tindrà lloc els següents dies de 10.30 a 13.30 hores:

2 de gener. Orriols, plaça de Sant Jeroni

3 de gener. Castellar. C/ Mare de Déu de Lepant

4 de gener. Plaza de Rojas Clemente

5 de gener. La Marina de València