bus

Amb el lema “Un cervell sa, en un cos sa”, la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) impulsa la celebració de la Setmana del Cervell, el 4 d’octubre a València, amb la presència d’un autobús informatiu que permetrà exercitar i posar a prova el cervell dels ciutadans. L’objectiu d’esta iniciativa és fomentar la conscienciació social sobre la importància d’una prevenció activa del cervell i les malalties neurològiques, que afecten un 16% de la població espanyola, així com impulsar l’interès social per la Neurologia i pels pacients i els seus familiars.

De 10 a 18 hores, el 4 d’octubre, a la Ciutat de les Arts i les Ciències (entre l’Hemisfèric i el Museu de les Ciències) de València, neuròlegs locals atendran de forma gratuïta a tots els ciutadans que s’acosten fins a l’autobús i que vulguen informar-se sobre l’estat de salut del seu cervell, on podran també realitzar diferents proves per a determinar la seua salut cerebrovascular així com la seua agilitat mental.

Les malalties neurològiques afecten unes 800.000 persones a la Comunitat Valenciana. Són, per tant, malalties molt freqüents que afecten tant persones joves com a les d’edat avançada i, en moltes d’elles és fonamental tant la prevenció com un diagnostique precoç”, assenyala el Dr. José Miguel Láinez, Vicepresident de la Societat Espanyola de Neurologia.

“Malalties com l’ictus, Alzheimer, Parkinson esclerosi múltiple, ELA, cefalees, epilèpsia, entre altres malalties neurològiques són, a més, la causa de més del 50% dels casos de dependència per trastorns crònics. Per tant, preocupar-nos per la salut del nostre cervell, ensenyant a la població com es pot exercitar, mantenir-lo sa i, així, prevenir activament les malalties neurològiques, és un dels principals objectius d’aquesta Setmana”.

Així és el bus del cerébro

L’autobús del cervell compta amb 50m2 dividits en tres espais destinats al diagnòstic, a la formació i a l’entrenament i exercici del cervell. D’esta forma, disposa d’una zona equipada amb lliteres i equips doppler per a mesurar el funcionament cerebrovascular de cada persona i l’estat de les artèries, així com amb utensilis de mesurament per a determinar el risc cerebrovascular; d’un espai per a l’obtenció d’informació sobre la campanya i les malalties neurològiques i on els neuròlegs ofereixen una atenció personalitzada i solucionen dubtes; i també d’un altre espai, destinat tant a adults com a xiquets, amb jocs de percepció, jocs de lògica, jocs de planificació i educació, proves cognitives i d’habilitat visuoespacial que permeten als assistents comprovar la seua agilitat i destresa mental.

En finalitzar l’activitat se’ls lliurarà a tots els visitants una targeta cervell-saludable amb els resultats que hagen obtingut en cada prova i amb recomanacions per a tenir un cervell sa.
Així mateix, enguany, en l’exterior de l’autobús, Bayer habilitarà una zona de demostració en la qual els assistents podran ser capaços d’experimentar algun dels molts i variables símptomes que poden patir les persones que han patit un ictus.