hospital general valencia

“Qui tinga màscares de busseig del Decathlon que ho pose en coneixement de l’Hospital. Les estan utilitzant com a respiradors. Van a casa i te les arrepleguen. Porfi, Passeu-ho a grups”. Aquest és el missatge que hui han rebut centenars de persones en els seus telèfons mòbils a través de les xarxes socials.

Malgrat tenir un bon fons per a ajudar i col·laborar amb les autoritats sanitàries, aquest bulo ha deslligat el caos. La centraleta de l’Hospital General de València s’ha vist desbordada aquest matí en rebre desenes de trucades telefòniques.

El devessall de persones que han fet cas del fake ha impedit al General rebre avisos d’emergència. Per això, l’hospital s’ha vist ha obligat a desmentir la informació per mitjà de Twitter amb la finalitat de desbloquejar els seus telèfons.

Aquestes màscares per a bussejar s’estan utilitzant actualment en molts hospitals. Amb elles s’ha aconseguit connectar a malalts de coronavirus a respiradors donada la falta de material sanitari.

Davant l’alta demanda d’aquests dies, des de Decathlon ja s’han mobilitzat per a paralitzar la seua venda. Ara l’objectiu de la companyia francesa és destinar-les a la crisi sanitària per a ajudar en la lluita contra el coronavirus.