El coronavirus no da tregua en la Comunitat Valenciana e incrementa los contagios
Trabajadores del hospital La Fé en los exteriores del hospital. / Kai Försterling (EFE)

La Comunitat Valenciana continua sumant brots de coronavirus. La Conselleria de Sanitat ha notificat un total de quatre brots més que se sumen als tres ja anunciats en les últimes jornades amb un total de 16 contagiats entre ells.

A la ciutat de València s’han detectat dos d’eixos brots. D’una banda hi ha 4 positius procedents d’un pis d’acolliment i, per un altre, han donat positiu els 5 membres d’una mateixa família.

En la localitat de Llíria localitzem un altre dels brots, en aquest cas una mica menor que els anteriors. Allí s’han detectat 3 contagis de coronavirus que corresponen a una família, tots ells es troben aïllats en el seu domicili. Respecte al quart brot, aquest coincideix amb la xifra de Llíria i es tracta de tres persones pertanyents a un centre d’acolliment per a refugiats en el municipi costaner de Cullera.

ELS PRIMERS BROTS PARALITZEN LA SEUA EXPANSIÓN

Als quatre nous brots anunciats cal sumar els de Castelló, Rafelbunyol i Burjassot. En el cas de la ciutat de Castelló, Salut Pública continua realitzant l’estudi de contactes. No s’ha confirmat cap positiu més pel que la xifra es manté en 31 persones afectades.

Respecte al brot de l’empresa de Rafelbunyol, es continuen realitzant proves PCR. L’objectiu és descartar possibles casos en aquelles persones que comparteixen zones comunes amb unes altres que han donat positiu.

Del brot familiar de Burjassot anunciat al començament de setmanatotes les proves realitzades en el seguiment de contactes han sigut negatives. Per tant, el nombre de contagis està controlat i es manté en 6 positius.

Finalment, Sanitat ha donat a conèixer les quatre proves PCR que s’han realitzat als contactes de la funcionària de la Conselleria de Justícia. Aquestes han donat negatiu encara que Salut Pública ampliarà la investigació per a descartar nous positius.

VALÈNCIA I CASTELLÓ JA NO TENEN CONTAGIS EN L’UCI

Les províncies de València i Castelló ja no hi ha pacients en les unitats de vigilància intensiva per coronavirus. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha considerat la notícia un anunci molt positiu. “Són dades que conviden a l’esperança, però sense oblidar que hem de continuar sent prudents. Només així aconseguirem mantenir-los i fixar la senda de lluita contra el virus”, ha assenyalat.

En aquesta línia, els hospitals valencians compten avui dia amb 53 persones ingressades, 4 d’elles en l’UCI d’Alacant. D’altra banda, la Comunitat Valenciana ha registrat en les últimes 24 hores un total de 46 altes a pacients amb coronavirus. Per això, el total de persones curades ascendeix ja a 17.134 persones.

Per contra, s’han confirmat 16 casos nous, que situen la xifra total en 11.705 persones. Són 2 a Castelló, 5 a Alacant i 8 a València. A més, cal sumar 2 no assignats anteriors. D’aquesta forma, en aquests moments queden actius 288 casos, la qual cosa suposa un 1,52% del total de positius.

No s’ha notificat cap defunció per coronavirus, per la qual cosa el número total es manté en 1.476 persones. Per províncies són 227 a Castelló, 512 a Alacant i 737 a València.