El coronavirus no da tregua en la Comunitat Valenciana e incrementa los contagios
Trabajadores del hospital La Fé en los exteriores del hospital. / Kai Försterling (EFE)
Va ser el passat 23 de juny quan la Nit de Sant Joan va originar un brot de coronavirus a Castelló. La reunió d’un grup de familiars va acabar amb 16 contagis i és que un d’ells venia de Lleida, una de les ciutats més afectades pels rebrots. Des de llavors la xifra de casos no ha deixat de créixer.

Salut Pública continua realitzant l’estudi de contactes en el brot i s’han confirmat 4 nous positius. Aquesta xifra eleva a 27 el total de persones afectades per coronavirus a causa d’aquest rebrot.

Al marge de Castelló, Sanitat també continua molt pendent del brot de l’empresa de càrnies de Rafelbunyol. Allí es realitzaran al voltant de  60 proves PCR més per a descartar possibles casos entre els treballadors que comparteixen zones comunes amb companys que ja han donat positiu.

Finalment, després de el positiu confirmat en una treballadora de la Conselleria de Justícia, Salut Pública ha realitzat el corresponent seguiment de contactes i ha realitzat 4 proves PCR. No obstant això, el resultat no es coneixerà fins a passar 24-48 hores. Aquest cas també és importat de Lleida, la funcionària va estar visitant a uns familiars fa unes setmanes encara que no va ser fins al dimecres quan va començar a trobar-se mal i mostrar símptomes de COVID-19.

ELS CASOS DE CORONAVIRUS SEGUEIXEN EN AUGMENT

Per sisè dia consecutiu no s’ha notificat cap defunció per coronavirus en la Comunitat Valenciana. Per això, el nombre total de víctimes mortals segueix en 1.475 persones.

Per contra, el nombre de contagis segueix en augment. La Conselleria de Sanitat ha confirmat 37 nous casos de coronavirus. D’aquests nous casos són 6 a Castelló (4 d’ells del brot), 7 a Alacant i 24 a València. Amb ells són ja 11.670 les persones que s’han contagiat des de l’arrencada de la pandèmia encara que queden actius 282 casos, un 1,5% del total de positius.

D’altra banda, des de l’última actualització s’han comptabilitzat 102 altes. Aquesta xifra eleva ja a 17.014 el nombre de persones curades des de l’inici de la pandèmia. A més, el nombre d’ingressos als hospitals valencians per coronavirus segueix en descens. Avui dia es comptabilitzen 51 pacients, 4 d’ells en les Unitats de Vigilància intensiva.

ACTUALITZACIÓ DE LA SITUACIÓ EN RESIDÈNCIES

Hui dia hi ha algun cas positiu en 6 centres: 1 en la d’Alacant i 5 a la província de València. A més hi ha dos treballadors que han donat positiu de COVID-19. En aquests moments també es troben sota vigilància activa de control sanitari 4 residències en la Comunitat Valenciana: 1 a Alacant i 3 a València.