Bridgestone exposa a València el pneumàtic més gran del món

Mesura més de 4 metres d'alt, la qual cosa suposa més dues persones juntes, i pes prop de 6 tones, el pes aproximat d'un elefant asiàtic

Bridgestone

Bridgestone porta a València el VRPS, el pneumàtic amb major mesura del mercat. Fabricat al Japó, el pneumàtic gegant té una mesura de 4,02 metres d’altura, dos vegades l’altura mitjana d’una persona, una amplària de 1,47 metres i 5,75 tones de pes, equivalent al pes aproximat d’un elefant asiàtic.

Aquest pneumàtic estarà exposat al públic a la Ciutat de les Arts i les Ciències fins al 23 de juny. Per a la seua exposició, s’ha realitzat un ambiciós esforç tant logístic com d’enginyeria. El VRPS estarà obert al públic i els visitants podran fotografiar-se al costat d’ell i comparar de primera mà les seues gegantesques dimensions.

El pneumàtic de Bridgestone a la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Un pneumàtic singular no solament per la seua grandària

El VRPS s’empra en vehicles industrials d’enginyeria civil Caterpillar 797 i està especialment dissenyat per a l’ús en mineria i l’extracció de matèries primeres com a coure, ferro, or i altres metalls. A més de tenir una extraordinària vida útil, compta amb una sorprenent duresa i excepcional resistència a les altes i baixes temperatures (des dels -40 °C de mínima fins als 35 °C o 40° de màxima).

Aquest tipus de pneumàtics pot moure fins a 400 tones i per a la seua producció s’han utilitzat 6 quilòmetres de fil d’acer sol per a muntar el taló, la zona del pneumàtic que està en contacte amb la llanda. Els continents on més es demanda són Amèrica i Austràlia, utilitzant-se en les mines de metall, i sent absolutament imbatible contra el desgast, els talls o els trencaments.

Aquests pneumàtics s’empren en el camió més gran del món, el CAT 797. Les seues dimensions aconsegueixen les sis-centes tones de pes i la capacitat de combustible arriba als 7.000 litres. El seu velocímetre indica com a velocitat màxima 125 km/h, però a plena càrrega el CAT 797 a penes arribarà als 60 km/h. Per a canviar el pneumàtic d’aquest vehicle es tarden unes vuit hores, per la qual cosa, si es canviaren les sis, es tardarien dos dies.