Bonig demana col·laboració al PSPV per a aprovar un nou model de finançament

La presidenta del PPCV es reunix amb el Ministre d'Hisenda, Cristobal Montoro, per a abordar els pressupostos generals de l'Estat i de la Generalitat Valenciana.

41
Montoro

La síndica del Grup Popular en Les Corts, Isabel Bonig, ha mantingut este matí una reunió amb el ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristobal Montoro, en la seu d’este ministeri a Madrid per a abordar diverses qüestions d’interès per a la Comunitat Valenciana com la reforma del sistema de finançament autonòmic que està previst siga aprovada en breu en el Consell de Política Fiscal i Financera.

En la reunió també s’han tractat aspectes relacionats amb els pressupostos generals de l’Estat, els de la Generalitat Valenciana per a 2018, el sostre de dèficit, o el “balafiament” del Consell amb la creació de noves agències o la pujada d’impostos el Consell.

La presidenta del PPCV ha recordat que “en aquests moments és l’hora del diàleg. És veritat que estem mal finançats, és veritat el model de finançament actual ho va aprovar el partit socialista en 2009 amb el silenci còmplice de Puig, és veritat que el PPCV recolza al president Puig en aqueix canvi de model de finançament, però és l’hora de la política, de dialogar, d’asseure’ns en el Consell de Política Fiscal i Financera i després aprovar la llei orgànica de la modificació en el Congrés dels Diputats. I ací necessitem al PSOE perquè el PP no té majoria absoluta. El problema és que Puig sap que el seu problema és Compromís que no li va a deixar aprovar un nou model de finançament perquè necessita un enemic que és Madrid amb el qual tapar la seua falta de gestió”.

Isabel Bonig ha assenyalat que “el PP no li va a fallar mai als valencians. Anem a estar sempre al seu costat defensant el canvi de model de finançament, però necessitem al PSOE. En aquests moments necessitem certesa i seguretat, tant les empreses, com els ciutadans, les administracions i els inversors”.

Finalment Bonig ha reiterat que “el PP va a recolzar sempre el canvi de model de finançament però treballant i negociant. Per tant el president Puig haurà de dir-li als valencians si va a aprovar el model de finançament o si està lligat de peus i mans per Compromís. El PP sempre ha estat en contra d’aquest model de finançament injust aprovat pels socialistes en 2009 i és el PP qui està treballant per a canviar-ho”.