La capital del Turia s’ha vestit de festa per a celebrar la Nit del Vi valencià. Aquest esdeveniment que aconsegueix així la seua catorzena edició ha reunit a prop d’un miler de persones per a demostrar el seu suport al sector vinícola de la Comunitat Valenciana.

En concret han sigut més de 30 cellers valencians les que no han dubtat a participar en aquest acte celebrat en ple cor del Turia: la Ciutat de les Arts i les Ciències. L’esdeveniment ha servit per a posar en valor el vi valencià però a més per a donar a conèixer les últimes novetats del sector.

A més de les novetats, la Nit del Vi ha comptat amb un afegit: les distincions a aquells que s’esforcen per a promoure el consum d’aquests productes valencians. Entre ells trobem l’Henri Marc de La Baronía de Turís com millor va venir blanc o el Megala de Bodegas Enguera com millor tinte barrica.

La DO Valencia premia a las empresas que promocionan el vino valenciano.

Així mateix, el cuiner Alejandro del Toro ha posat punt i final al seu cicle com a ambaixador de la DO València. Un lloc que ara ocuparan Héctor Oltra, Reyes Martí i el karateka Pepe Carbonell.

Reconeixements, sorpreses i molt vi valencià és tot el que s’ha reunit en aquest gran esdeveniment de la Denominació d’Origen Protegida de València. Ara, amb la catorzena edició ja finalitzada començarà la preparació de la següent cita per a així aconseguir que aquest producte arribe als grans amants del vi.

El vi de D.O. València es converteix en el segon més exportat d’Espanya