Bodegas Murviedro ha inaugurat la seua Cova Museu en el barri de la Vila de Requena, que pretén ser un espai de divulgació per a acostar la cultura del vi a tot tipus de públic, acompanyant-los a descobrir la seua història i fent-los partícips dels secrets que tanca el món enológico en la comarca Requena-Utiel.

L’esdeveniment ha recreat un recorregut per la història del celler, que sorgix en 1927 quan la família Schenk decidix fer un pas més en la seua expansió instal·lant-se a Espanya a la recerca de vi de qualitat per al nord d’Europa; recordant l’etapa dels 80 en la qual es produix el salt del vi a orri a l’embotellat, passant pel seu trasllat a Requena en 1997, la qual cosa va modificar l’estratègia de la companyia i li va conduir a un major creixement i consolidació de la seua marca. Un reconeixement a la qualitat dels seus vins que li ha valgut la projecció internacional al llarg de tots aquests anys.

Marc Grin ha volgut emfatitzar que en esta nova etapa el vinyer va a adquirir un protagonisme especial, ja que a la inauguració de la nova Cova Museu cal sumar l’adquisició de la nova Finca Casa L’Alt, on el celler vol dur a terme un projecte d’enoturismo que veurà la llum en l’estiu de 2018 i apostar per l’agricultura ecològica i les tècniques biodinàmiques. Un paradís de 150 hectàrees que se sumen als vells vinyers de la partida L’Ardal.

El celler ha creat, a més, un vi homenatge d’edició limitada, que porta per nom la data de la fundació de Bodegas Murviedro (1927). Es tracta d’un monovarietal de Bobal que van seleccionar els enólogos del grup Schenk com va venir homenatge, en decantar-se de forma unànime per embotellar 100% Bobal, destacant per sobre de tot “la seua tipicitat única”.

El vi triat procedeix d’una selecció de raïms de la parcel·la L’Ardal, recentment adquirida pel celler, que era a punt d’arrancar-se i que Bodegas Murviedro va adquirir amb la finalitat de conservar un patrimoni únic de la zona, les vinyes velles de Bobal. Este vi sorgeix de la primera anyada d’aquesta parcel·la, l’anyada de 2016, les vinyes de la qual van donar 1,5k per cep. Uns ceps que per la seua edat, més de 70 anys, oferixen una regularitat tant en els seus fruits com en la quantitat.