El Bioparc augmenta la família i rebrà un nou lleó

Lubango, de 3 anys i de la subespècie lleó d'Angola, s'incorporarà a la manada de quatre femelles de Bioparc des del Zoo de Lisboa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BIOPARC València rebrà pròximament un nou membre en la família. Es tracta de Lubango, un lleó mascle de 3 anys que s’incorporarà a la manada de quatre femelles. Dues d’elles procedeixen de Lisboa i les altres dues van nàixer en BIOPARC. El lleó es traslladarà des del Zoo de Lisboa (Portugal), igual que les seues dues noves companyes, i és de la subespècie lleó d’Angola (Panthera leo bleyenberghi).

L’aparició de Lubango al parc d’animals de València ha arribat per la mort del lleó Teimoso de 14 anys a finals de l’any passat. A partir d’eixe moment es va coordinar internacionalment l’assignació d’un nou mascle. El trasllat ja s’ha fet efectiu i el lleó arribarà pròximament.

Lubango arribarà en ple aniversari en BIOPARC, ja que aquest 2020 compleix 12 anys. Per a celebrar-ho, totes les entrades estan a 18 euros, més un euro els caps de setmana. Aquest euro estarà destinat a la conservació de grans primats, a través de la fundació del parc.

El lleó, vulnerable a l’extinció

“El rei de la selva” és un dels animals de referència més importants. A més, es podia trobar en l’antiguitat de tots els continents pràcticament. No obstant això, per l’acció humana actualment només sobreviu a Àfrica. Per això, el lleó s’ha inclòs en la Llista Roja de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa). Així, es pot considerar al lleó com a vulnerable a l’extinció.

L’espècie ha passat de 200.000 lleons fa un segle a poc més de 20.000 en l’actualitat. De fet, en els últims 25 anys han disminuït en un 50 %, segons les dades del projecte Lion Recovery Fund. Per això, des de BIOPARC posen sobre la taula la necessitat de canviar les nostres conductes per a la conservació de les espècies.