OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BIOPARC València rebrà pròximament un nou membre en la família. Es tracta de Lubango, un lleó mascle de 3 anys que s’incorporarà a la manada de quatre femelles. Dues d’elles procedeixen de Lisboa i les altres dues van nàixer en BIOPARC. El lleó es traslladarà des del Zoo de Lisboa (Portugal), igual que les seues dues noves companyes, i és de la subespècie lleó d’Angola (Panthera leo bleyenberghi).

L’aparició de Lubango al parc d’animals de València ha arribat per la mort del lleó Teimoso de 14 anys a finals de l’any passat. A partir d’eixe moment es va coordinar internacionalment l’assignació d’un nou mascle. El trasllat ja s’ha fet efectiu i el lleó arribarà pròximament.

Lubango arribarà en ple aniversari en BIOPARC, ja que aquest 2020 compleix 12 anys. Per a celebrar-ho, totes les entrades estan a 18 euros, més un euro els caps de setmana. Aquest euro estarà destinat a la conservació de grans primats, a través de la fundació del parc.

El lleó, vulnerable a l’extinció

“El rei de la selva” és un dels animals de referència més importants. A més, es podia trobar en l’antiguitat de tots els continents pràcticament. No obstant això, per l’acció humana actualment només sobreviu a Àfrica. Per això, el lleó s’ha inclòs en la Llista Roja de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa). Així, es pot considerar al lleó com a vulnerable a l’extinció.

L’espècie ha passat de 200.000 lleons fa un segle a poc més de 20.000 en l’actualitat. De fet, en els últims 25 anys han disminuït en un 50 %, segons les dades del projecte Lion Recovery Fund. Per això, des de BIOPARC posen sobre la taula la necessitat de canviar les nostres conductes per a la conservació de les espècies.