La Basílica de la Verge dels Desemparats celebrarà hui dimecres 22 de maig, el tradicional besamans públic a la patrona de València, en ell podran participar totes les persones que ho desitgen, des de l’obertura de la porta de bronze, a les 7 del matí, i fins a la matinada, de forma ininterrompuda.

A causa de l’elevat nombre d’assistents -prop de 30.000 persones en 2018, la cua es distribuirà en forma de zig zag en la plaça de la Mare de Déu , on membres de la Germandat  de Seguidors de la Verge repartirán botelles d’aigua i on estaran disponibles efectius de Creu Roja, segons José Luis Albiach, president de la Germandat de seguidors de la Verge, que ha assenyalat que en total es repartirán 7.000 litres d’aigua.

Així mateix, l’organització ha recordat que al no estar fins i tot disponible amb el tendal en la plaça de la Verge, els assistents hauran de protegir-se del sol així com mantenir l’ordre en la cua, que s’organitzarà en la plaça amb unes tanques instal·lades per l’Ajuntament.

Fins que passe l’última persona que estiga en la cua

Les portes de bronze s’obriran a les 7 del matí “i tancaran quan passada l’última persona que estiga en la cua, siga l’hora que siga, sense hora determinada”, segons Albiach, que ha recordat que l’any passat el tancament va ser a les dues i mitja de la matinada.

Durant el besamans, que amb aquesta edició compleix 17 anys, els devots podrán besar la mà de la imatge pelegrina de la Mare de Déu, que serà situada en el centre de l’altar major de la Basílica, a la mateixa altura que les persones que s’acosten. Pel seu costat, la imatge original de la Verge que presideix l’altar major quedarà girada cap al seu cambril, on tindrà lloc el culte ordinari durant tot el dia.

Imatge del Besamans 2018 Foto: Manolo Guallart

A més de l’accés principal per la porta de bronze, el besamans comptarà amb un altre accés reservat per a persones discapacitades. Igual que en edicions anteriors, totes les persones que participen, en una cua o en una altra, “hauran de guardar el seu torn per ordre d’arribada i rebran una de les 35.000 estampes que s’han editat”, ha precisat el president de la Germandat, entitat que coordina el pas de fidels i organitza els torns.
Solidaritat amb la labor de la fundació MAIDES

Els Seguidors de la Verge, la Cort d’Honor de la Mare de Déu i la Fundació Mare de Déu dels Innocents i Desamparats (MAIDES) instal·laran en la plaça de la Verge, durant el besamans, puestos amb articles a la venda la recaptació de la qual es destinarà a la labor de MAIDES.

Igualment, l’Escolania de la Verge dels Desemparats també instal·larà en l’exterior de la Basílica una taula informativa per a informar per a donar a conèixer la seua oferta acadèmica i musical a les famílies interessades.