crida

La Crida 2020 és el tret d’eixida a les Falles 2020 a la ciutat de València. Les falleres majors de València convidaren avui a valencians, visitants i turistes a viure aquesta festa declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Tradicionalment se celebrava l’últim diumenge del mes de febrer a les Torres de Serrans,enguany la Crida se celebra hui, dia 1 de març.

L’acte tindrà lloc a les 20 hores, encara que els talls de carrers comencen hores abans.

Però la jornada festiva comença ben d’hora, amb la multitudinària macro despertá, que reuneix milers de fallers , que des del carrer de la Pau fins a l’Ajuntament de València, van llançant trons de bac, i petards per a anunciar l’arribada de la millor festa del món.

La festa continuarà al llarg del dia amb Entrada de Bandes de Música, que aniran arribant una a una a la Plaça de l’Ajuntament, on interpretaran finalment i al unísiono el Faller de José Serrano;  i que finalitzarà amb el tret d’una Mascletá.

Els actes arranquen ben entrada el matí amb la Macrodespertá

L’últim esdeveniment del dia serà la Crida a les Torres de Serrans, on les Falleres Majors de València 2020, Consuelo i Carla, donaran la benvinguda a les Falles.

06.45 h. – Pregària a Santa Bàrbara a l’Església de Sant Joan de l’Hospital.
07.20 h. – “Despertà” Infantil.
07.30 h. – “Macrodespertà” amb trons de bac de pirotècnia Zarzoso. En acabar, final amb un terratrèmol apoteosi espectacular de Pirotecnica Valenciana. A continuació, s’oferirà un desdejuni faller a tots els participants.
12.00 h. – Entrada de Bandes de Música, en acabar l’entrada, interpretació del Faller.
14.00 h, aproximadament.  – “Mascletà” en la plaça de l’Ajuntament de València a càrrec de la pirotècnia Peñarroja
20.00 h. – “Crida” a les Torres dels Serrans. En acabar, efectes de llum i color amb espectacle pirotècnic a càrrec de Peñarroja.

Les Falleres majors acudiran a la Basílica a realitzar la seua segona ofrena

En finalitzar la Crida les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor, acudiran, juntament amb la comitiva a la Basílica de la Verge dels Desemparats per a realitzar una ofrena a la Patrona.

7 Televalencia t’oferirà un programa en directe a les 19:00h en el qual José González i el seu equip repassaran els actes del dia, i viuran aquest acte que dóna la benvinguda a les Falles 2020.