50 metres quadrats i 7.000 figures entre animals i pastors. Estes són les xifres del pessebre més gran de tota la Comunitat Valenciana i el que ostenta el rècord nacional en quant a nombre de personatges. Parlem del Betlem de Roca de Meliana, tot un referent que torna per vint-i-huitè any consecutiu a este municipi valencià.

Eixa altra forma de fer pessebres inclou la incorporació d’efectes especials com el moviment, so ambiente i fins i tot el pas del dia a la nit. Tot açò repartit per ordre cronològic en dos parts ben diferenciades per als visitants.

Les famílies Almela-Pascual i Pascual-Domenech són els responsables de, any rere any, anar perfeccionant este betlem replet d’història en el que es treballa més enllà del Nadal.

El Betlem de Roca de Meliana ja ha rebut més de 40.000 visitants al llarg de la seua història. Ara el seu objectiu és continuar estimulant l’afició pels pessebres alhora que es col·labora amb projectes solidaris als que sempre es destinen els donatius de les visites.