Sabies que el barri de Patraix va ser poble fins a 1870?

L'Associació de Veïns, que compleix 40 anys, reivindica la importància i identitat pròpia d'aquest a través de les seues festes populars.

El barri de Patraix celebra les seues festes populars del 5 al 14 d’octubre amb multitud d’actes que pretenen recuperar les tradicions i la cultura amb l’objectiu d’integrar a tots els veïns i veïnes de forma intergeneracional. Pregó, correfocs, danses i l’esperada cavalcada del dissabte són alguns dels actes que prendran els carrers aquest cap de setmana. A més, enguany les festes aniran dedicades a la Comunitat de Canàries.

Unes festes organitzades per l‘Associació de Veïns de Patraix que compleix 40 anys i que reivindica la importància i identitat pròpia d’aquest barri que va ser poble fins a l’any 1870. El seu president, Toni Pla, ha estat en el programa ‘Vive las Fiestas’, de 7 Televalencia, per a parlar dels esforços que porten fent perquè no es quede en l’oblit la història.

PROGRAMACIÓ FESTsS DEL BARRI DE PATRAIX

Programa Fiestas de PatrraixSabies que?

Patraix va ser independent, condició que va mantindre, malgrat el seu reduït terme municipal (que abastava el nucli urbà però no l’horta circumdant que peria a València), fins a 1870. Enguany va ser annexionat a l’Ajuntament de València. En anys posteriors van córrer la mateixa sort els antics municipis de Benimaclet (1971), Beniferri (1872), **Ruzafa (1877), Benimàmet (1882), Orriols (1882), Poble Nou de la Mar o Cabanyal (1897) i Campanar (1897) entre uns altres de menor identitat.

Malgrat aquesta incorporació administrativa, la incorporació física no es va donar fins als anys cinquanta, després de la migració posterior a la postguerra i la industrialització de la perifèria de la ciutat de València.