Barbie
Barbie inspirada en la actriz Tippi Hedren (Los Pájaros).

(EFE).- Amb motiu del 60 aniversari de la nina Barbie, el centre comercial Moda Shopping ha obert a Madrid l’exposició Barbie: Cine y Moda, una mostra amb més de 180 models de col·lecció ambientats en el món de la pantalla i la costura que estarà disponible en aquest punt de la capital fins al 30 de juny.

L’exposició, que ja ha passat per diferents ajuntaments i centres comercials de diverses ciutats d’Espanya, reuneix dissenys de la nina més famosa del món inspirats en pel·lícules mítiques com ‘Titanic’, ‘Los pájaros’ o ‘Grease’.

Els models imiten els rostres d’actors i actrius en grans superproduccions de Hollywood. Entre els dissenys es troben reproduccions de Marilyn Monroe en ‘La temptación vive arriba‘, Johnny Deep en ‘Piratas del Caribe‘ o Audrey Hepburn en algunes de les seues pel·lícules més conegudes.

La col·lecció de la pel·lícula ‘Grease’ en l’exposició de Barbie.

El món de la moda té també cabuda en la col·lecció amb un assortiment de Barbies vestides per dissenyadors de primera línia com Armani, Versace o Dior. A la col·lecció se suma ara el dissenyador espanyol Lorenzo Caprile, que ha incorporat a la mostra un model de Barbieinspirado en un vestit que va lluir Grace Kelly en ‘Atrapa a un ladrón’ (1955).

La implicació de modistes espanyols en el projecte no acaba amb Caprile: el dissenyador Pepe Domínguez ja treballa en un vestit de flamenc per a Barbie que es podrà contemplar en futures exposicions.

Totes les nines corresponen a edicions limitades, però hi ha alguns models que no es poden veure en aquesta mostra. La col·lecció, a més d’haver visitat ciutats com Saragossa o Logronyo, també ha creuat davanteres i l’any passat es va exposar a Andorra.