Un médico de Valencia relata su experiencia tras vacunarse contra el coronavirus:

La segona dosi de la vacuna contra el coronavirus no arribarà a aquells que es van vacunar fora del seu grup. Així ho ha anunciat hui la Conselleria de Sanitat per mitjà d’un comunicat.

La consellera Ana Barceló ha donat instruccions perquè aquelles persones que es van vacunar indegudament amb la primera dosi de la vacuna Pfizer, no se’ls administre de moment la segona dosi.

En aquest sentit, Barceló ha cursat una instrucció a la Direcció General de Salut Pública. En ella se li insta a adoptar les mesures necessàries i dictar les instruccions pertinents perquè no s’administren aquestes dosis.

Paral·lelament, Barceló ha sol·licitat al Comitè de Bioètica de la Comunitat Valenciana un informe sobre la procedència o no de completar ara el procés de vacunació de les persones afectades. La decisió definitiva es prendrà després de conèixer els plantejaments d’aquest comitè. No obstant això, asseguren que els seus informes no seran vinculants.

A QUINS VALENCIANS AFECTARÀ AQUESTA DECISIÓ?

De moment, són quatre els alcaldes valencians que han rebut la primera dosi de la bovina anticovid. Els primers casos que es van conèixer van ser els de El Verger, Els Poblets i Rafelbunyol. Posteriorment es va fer públic que el màxim mandatari de La NuciaBernabé Cano, també s’havia vacunat.

La Conselleria de Sanitat va obrir una una investigació per a esclarir els motius pels quals s’estava vacunant a persones “que no estaven enquadrades en els grups de residències o sanitaris”. A més, el PSPV ha obert un expedient disciplinari i la suspensió cautelar de militància als tres alcaldes valencians.