Compromís s’abstindrà en la investidura de Pedro Sánchez

La coalició creu que el PSOE no ha satisfet les exigències per a la reforma del sistema de finançament autonòmic

La comissió executiva de Compromís ha acordat que el seu diputat en el Congrés, Joan Baldoví, s’abstinga en la votació d’investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern.

Les raons d’esta abstenció es justifiquen en què el partit socialista no ha satisfet les exigències plantejades per Compromís durant les negociacions mantingudes a l’afecte segons fonts del partit.

Entre les exigències que va plantejar Compromís i no han sigut satisfetes pel PSOE figuren: establir un calendari per a la reforma immediata del sistema de finançament autonòmic que tinga en compte les recomanacions dels experts nomenats pel Govern valencià i l’aprovació de mecanismes temporals de compensació mentre no s’aprova aquest reforma.

Altres incompliments citats pel partit nacionalista són el reconeixement del deute històric de la Comunitat Valenciana i el compliment de la llei d’autonomia personal i de persones en situació de dependència, que estableix que l’Estat ha d’aportar el 50 per cent del finançament de les ajudes a la dependencia.