La comissió executiva de Compromís ha acordat que el seu diputat en el Congrés, Joan Baldoví, s’abstinga en la votació d’investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern.

Les raons d’esta abstenció es justifiquen en què el partit socialista no ha satisfet les exigències plantejades per Compromís durant les negociacions mantingudes a l’afecte segons fonts del partit.

Entre les exigències que va plantejar Compromís i no han sigut satisfetes pel PSOE figuren: establir un calendari per a la reforma immediata del sistema de finançament autonòmic que tinga en compte les recomanacions dels experts nomenats pel Govern valencià i l’aprovació de mecanismes temporals de compensació mentre no s’aprova aquest reforma.

Altres incompliments citats pel partit nacionalista són el reconeixement del deute històric de la Comunitat Valenciana i el compliment de la llei d’autonomia personal i de persones en situació de dependència, que estableix que l’Estat ha d’aportar el 50 per cent del finançament de les ajudes a la dependencia.