El Consell remetrà a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana una nova instrucció. En ella s’insta a les autoritats locals a extremar les mesures per a impedir actes festius o religiosos durant aquest pont de San José. L’objectiu és evitar aglomeracions que puguen provocar la propagació del coronavirus amb una quarta ona.

Així s’ha acordat en la reunió de Coordinació de Seguretat de Mesures COVID-19 d’aquest matí presidit per Ximo Puig en companyia de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo. Aquesta ha assegurat que, malgrat que la incidència de coronavirus ja «és la menor d’Espanya», és el moment de «apel·lar a la corresponsabilitat ciutadana» en un pont festiu com el de San José.

«A pesar que les Falles estan suspeses, ens preocupa que hi haja convocatòries d’actes festius o religiosos que puguen provocar aglomeracions«. Per aqueix motiu, el Consell remetrà als ajuntaments i autoritats eclesiàstiques una instrucció. Amb ella es demana cancel·lar tots els esdeveniments públics i extremar les mesures davant possibles aglomeracions.

A més, la consellera ha assegurat que el paper de les policies locals és «fonamental per a perseguir les festes clandestines». En aquest aspecte, ha anunciat que el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil i la Unitat Adscrita «redoblaran esforços en els controls d’aforaments, accessos viaris i inspecció d’establiments». La finalitat és «garantir que es compleixen les mesures de seguretat sanitària».

UN PONT AMB MÉS RESTRICCIONS

Gabriela Bravo ha recordat que la Comunitat Valenciana «segueix perimetrada, igual que quasi tot el país». També es manté la prohibició de reunions de més de quatre persones en els espais públics o de més de dos nuclis familiars de convivents.

En aquest sentit, la consellera ha apel·lat «a la corresponsabilitat ciutadana» per a evitar el que va ocórrer per Nadal. «És el moment de la responsabilitat col·lectiva si volem evitar una quarta ona i arribar a l’estiu per a poder recuperar la nostra economia», ha conclòs Bravo.