Los ayuntamientos contratarán a 1.000 desempleados para trabajar en los montes valencianos

Al voltant de 1.000 ciutadans desocupats obtindran un contracte de treball gràcies a la subvenció Emergeix de Labora. Aquests s’ocuparan de fer tasques de conservació en les muntanyes de la Comunitat Valenciana.

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació, ha publicat aquesta setmana el llistat d’entitats locals beneficiàries. En total són 228 els municipis que formaran part d’aquest projecte i realitzaran les contractacions (consulta el llistat d’ajuntaments).

Els aturats que siguen contractats realitzaran actuacions per a mitigar o reduir els riscos poblacionals derivats dels incendis forestals. Això serà mitjançant l’execució d’accions que afavorisquen la intervenció dels mitjans d’extinció.

COM ES FARAN LES CONTRACTACIONS

Per a poder accedir al programa, les persones desocupades hauran d’estar inscrites en Labora i tenir actualitzada la seua demanda. Els ajuntaments oferiran llocs de treball de capatàs, peó, podadors i forestals i de treballadors agrícoles.

Els participants en aquest programa seran seleccionades per sondeig entre les inscrites com a demandants d’ocupació en els Espai Labora dels municipis corresponents. En aquestes seleccions tindran prioritat aquelles persones que no estiguen percebent prestacions o subsidis per desocupació.

Les persones desocupades poden contactar amb la seua Espai Labora per a consultar a través d’aquest formulari consultar ací l’estat de la seua demanda. Cal recordar que l’actual crisi sanitària ha provocat s’hagen d’extremar les mesures de precaució. En aquest sentit, els Espai Labora atendran a través d’aquest formulari.

AIXÍ FUNCIONA EL PLA EMERGEIX

El Pla Emergeix ha sigut elaborat conjuntament per la Conselleria d’Economia i l’Agència Valenciana d’Emergències. Es tracta d’una acció transversal i de treball conjunt entre els diferents departaments de la Generalitat, com amb els ajuntaments valencians, que suposarà una inversió de més de quinze milions d’euros per part de Labora.

De conformitat amb l’informe-proposta de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, l’àmbit geogràfic de la convocatòria s’ha determinat mitjançant la combinació dels següents factors: el risc de despoblament i el risc d’incendi forestal i prioritat operativa en l’extinció d’incendis.

L’estratègia d’Emergeix respon a tres dels grans reptes que enfronta actualment la Comunitat Valenciana: la necessitat de mantenir adequadament el patrimoni natural per a evitar els incendis forestals; el creixent risc de despoblament; i la necessitat de generar llocs de treball per a garantir la inclusió social, especialment a l’interior.