Silicon Valley es prepara per a rebre a 10 startups valencianes

L'Ajuntament de València inicia una missió empresarial per a impulsar el coneixement de la tecnologia i de les empreses valencianes en la Costa Oest americana.

51

Del 9 al 15 d’abril, 10 startups valencianes tindran l’oportunitat de participar en una missió a Silicon Valley, centre neuràlgic de l’emprenedoria tecnològica internacional en San Francisco. Esta missió està organitzada per VIT Emprén, àrea d’emprenedoria tecnològica i innovadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de València. Les empreses interessades i que complisquen amb els requisits poden inscriure’s a través de la web de VIT Emprén fins al 2 de març.

L’objectiu d’aquesta missió empresarial en Silicon Valley, és impulsar el coneixement de la tecnologia i de les empreses valencianes en la Costa Oest americana. D’altra banda, oferir-los un suport a la seua internacionalització donant-los l’oportunitat de conèixer empreses tecnològiques capdavanteres, participar en esdeveniments de networking, i en una sèrie d’activitats organitzades a mesura de les necessitats de les empreses tecnològiques valencianes.

Aquesta missió a Sant Francisco era “una de les demandes de l’ecosistema emprenedor” i ara “ja és una realitat”, ha exposat la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez. “Des de l’Ajuntament volem donar a conèixer tot el potencial de la nostra ciutat i mostrar a les empreses de la Costa Oest d’Estats Units que València és una ciutat on es pot invertir –ha dit Gómez-. En definitiva, volem vendre el concepte de VLC Tech City”. Aquest projecte és la nova aposta de VIT Emprèn per a convertir la ciutat en un referent internacional d’atracció de talent, inversió i empreses capdavanteres.

Totes aquelles startups de base tecnològica que formen part de la Comunitat VIT Emprèn, es troben en fase creixement i tinguen a Estats Units com un dels seus mercats potencials, poden inscriure’s fins al pròxim 2 de març. Les condicions per a inscriure’s en la convocatòria es podran consultar en la web de VIT Emprèn. A més, cal destacar que les startups seleccionades comptaran amb una borsa de viatge de 500 euros.

Silicon ValleyLa responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, viatjarà al costat de les 10 startups valencianes seleccionades per a participar en aquesta missió en Silicon Valley, de la qual ha destacat “és fonamental per a impulsar a l’ecosistema emprenedor de la ciutat, per a generar sinergies i conèixer de primera mà els hubs d’innovació més importants del món, podent aplicar els seus mètodes i sistemes en la nostra ciutat amb l’objectiu de convertir-la en un referent tecnològic internacional”. La regidora ha indicat també que des de VIT Emprèn organitzaran tant l’agenda de l’administració en la missió com l’agenda de les empreses startups.

Així mateix, Gómez ha posat l’accent que “aquest és el moment de València, que les empreses acudisquen i invertisquen en la nostra ciutat per molts motius: comptem amb dos de les millors universitats a nivell internacional en la creació de talent, un fort suport des de les institucions públiques, un espai destinat a la ubicació de noves empreses i una qualitat de vida excel·lent”.

D’aquesta forma, VIT Emprèn, l’àrea d’emprendedurisme tecnològic i innovador de l’Ajuntament pertanyent a València Activa, segueix amb la seua important aposta per consolidar l’ecosistema startup valencià com un dels referents a nivell internacional, tant a través d’esdeveniments i projectes en la ciutat com en l’organització i suport de missions internacionals als llocs més destacats en l’àmbit tecnològic, com el ‘Slush’ celebrat a Hèlsinki o el ‘4YFN’ que se celebrarà pròximament a Barcelona.