Moltes preguntes i poques respostes respecte a què passarà amb les Falles 2020 després de l’ajornament pel coronavirus. Així ha sigut la compareixença de l’alcalde de València, Joan Ribó. Aquest ha assegurat que algunes de les qüestions hauran de “ser respostes per l’Ajuntament i unes altres per la Generalitat“.

Ribó ha reconegut la dificultat de la roda de premsa celebrada en el consistori, una compareixença que “no li agradaria haver de donar mai” però que “la salut ha de prevaldre”.

L’alcalde ha assegurat que des de l’Ajuntament es continua treballant amb els principals implicats de les festes per a solucionar aquesta crisi que ja es calcula la pèrdues milionàries. “L’ajornament implica un colp emocional per a la ciutat de València, però també econòmic d’una envergadura substancial”, ha afirmat.

Segons el líder del Govern local, l’objectiu és cercar un consens faller per a escoltar les diferents alternatives. Per això, ha demanat “no especular” i esperar a “tenir totes les informacions sanitàries necessàries”.

“CAL CREMAR LES FALLES”

El regidor de Festes, Carlos Galiana, també ha comparegut durant la roda de premsa. Galiana ha insistit que “cal cremar les falles” en assegurar que “és la idiosincràsia de la festa”. No obstant això, el regidor no ha esmentat cap data sobre el dia en què es produiria la cremà a pesar que ha reconegut que desmuntar els monuments “és complicat” i per això “cal cremar”.

Sobre una possible suspensió sense ajornament Galiana ha sigut clar. “Suspendre-ho tot per a 2021 generaria un gran perjudici econòmic”, ha remarcat.

“TREBALLAREM PER A TORNAR A DIR QUE ESTEM EN FALLES”

La vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, ha expressat el seu convenciment que el món faller “se sobreposarà”. “Som una ciutat forta perquè la nostra ciutadania és forta i també perquè la nostra Festa Gran és forta”. En aqueix mateix sentit ha agraït al món faller “la seua actitud de comprensió i de suport a les administracions”.

Gómez ha fet una especial referència al sector turístic “que es veurà molt afectat, des dels grans hotels als xicotets restaurants, els comerços i tots aquells establiments que necessiten d’aquest mes de març per a veure quadrades els seus comptes i per a ser viables. D’ells no ens oblidarem”.