Plano comparativo de los posibles recorridos de la Cabalgata de Reyes de Valencia.

L’auge de la Cavalcada de Reyes de València ha fet que un any més augmente el número d’afluència de públic i és que el passat 5 de gener prop de 115.000 assistents van eixir als carrers per a veure desfilar a les seues Majestats d’Orient.

Melchor, Gaspar i Baltasar van recórrer el centre de la capital en una jornada que havia arrancat hores abans amb la seua arribada al Port de València, una cita que unida a la Cavalcada “s’ha quedat xicoteta” segons paraules del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Tal com arreplega el diari Levante EMV, l’Ajuntament es troba estudiant la possibilitat d’ampliar l’itinerari dels Reis Mags per a permetre una major visibilitat de l’espectacle que recorre els carrers més cèntrics de la ciutat passant per Navarro Reverter, Porta la Mar, carrer de la Pau, carrer Sant Vicent i Plaza de l’Ajuntament. “No descartem canvis en l’itinerari que permeten gaudir de la Cavalcada a fins i tot mes gent així com a reforçar l’aposta per la música i la pirotècnia que tenen un paper clau en aquesta renovació”, assegurava Fuset.

No obstant això, les opcions de canviar l’itinerari són poques donada l’estretor de les vies del centre pel que el desviament cap al carrer Colón és una de les alternatives que més s’està valorant des del consistori. En este cas, la Cavalcada deixaria de passar pel carrer de la Pau i el carrer Sant Vicent encara que es mantindria l’arrencada d’aquesta en Navarro Reverter per a prosseguir per Porta la Mar, Colón, Marquès de Sotelo i finament realitzar la tradicional pujada al balcó de l’Ajuntament.