Aemet: Una Dana llegará a la Comunitat a finales de esta semana
Un ciudadanos pasea por la Malvarrosa. /Efe

València s’ha alçat hui amb precipitacions. Després d’una setmana d’intensa calor el temps ha canviat de manera radical i avui, pluges i tempestes seran les protagonistes. Per aquest motiu, a les 9 hores del matí el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat actualitzava les alertes i avisos meteorològics per a la jornada.

Després de les últimes previsions realitzades per l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), s’estableix avise taronja per pluges i tempestes en el nord de Castelló, litoral sud de València i tota la província d’Alacant. A més, les pluges i tempestes, localment fortes, poden anar acompanyades de calamarsa en alguns punts.

D’altra banda, se situa en avise groc l’interior sud i litoral de Castelló; i l’interior i litoral nord de València. Ací les precipitacions s’espera que ronden els 20 l/m2.

Quant a les temperatures, descendeixen. Les màximes a la províncies de València i Castelló no aconseguiran els 30 graus i les mínimes se situaran per davall dels 20 graus en poblacions com Ontinyent i Requena. A la província d’Alacant el descens és menor i alguns punts com la capital aconseguiran els 31 graus.

PLUGES DE FINS A 62 L/M2 AQUEST MATÍ

A primera hora s’han produït les primeres pluges intenses. El litoral sud de València i interior de Castelló són els més afectats i arrepleguen dades que superen l’esperat.

Segons informa el 112, a Tavernes de la Valldigna, s’han registrat la xifra més alta, amb unes precipitacions que han aconseguit els 62 l/m2. Li segueixen Cullera amb 56 l/m2; Sueca, 38; i Benaixeve, 37.

Aquests avisos estaran actius fins al final de la vesprada. A partir de llavors s’espera remeten ja les tempestes i precipitacions, recuperant l’estabilitat estival de cara a les pròximes hores.

LES IMATGES MÁS IMPACTANTS DE LA JORNADA DE PLUJA