El AVE low cost francés llega a Valencia con billetes desde 9 euros

Ouigo, el tren que pertany a l’empresa francesa SNCF, posarà en venda els seus bitllets low cost el pròxim 30 de juny per a viatjar entre Madrid i València. Aquest també operarà a Alacant amb parada a Albacete.

La companyia ha anunciat que el mateix dia de la venda donaran a conèixer la data d’inici de les seues operacions en la Comunitat Valenciana. En principi, es pretén oferir tres serveis diaris des de València i altres dos des d’Alacant. Aquest recorregut que podrà realitzar-se amb bitllets econòmics que eixiran a la venda des dels 9 euros.

El començament de les operacions encara no s’ha va decidir. El funcionament de la xarxa ferroviària dependrà de l’obertura del túnel que uneix l’estació de Cahamartín amb Porta d’Atocha a Madrid.

Actualment, aquesta connexió està pendent que l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària (AESF) autoritze la seua posada en marxa. La connexió d’aquestes dues estacions va ser la causa que l’arribada d’Ouigo a València s’haja retardat. Al principi l’entrada en funcionament estava prevista per a primavera però finalment setembre podria ser el mes triat per a la seua posada en marxa.

AIXÍ ÉS EL NOU TREN LOW COST VALÈNCIA-MADRID

La infraestructura d’SNCF està formada per 14 trens Alstom Euroduplex de doble altura. És la primera vegada que Espanya compta amb trens de dos pisos per la xarxa ferroviària. Això permet ampliar el nombre de places a la venda i abaratir costos de viatge. S’espera que amb l’arribada a la Comunitat Valenciana, la companyia trasllade a un total de 1.018 passatgers per trajecte.

Servei de cafeteria del tren Ouigo. / EUROPA PRESS

Són 509 places oferides per tren i estan distribuïdes entre el ‘Cel’ i la ‘Terra’, noms que rep cadascuna de les dos plantes. En el Cel hi ha servei de bar i es pot accedir a ell encara que es viatge en la planta inferior.

Tots els seients disposen d’endolls per a connectar i carregar qualsevol tipus de dispositiu. A més, si es vol viatjar amb major comoditat hi ha opció de pagar un suplement i anar en seients XL.