corts
GRAFCVA2580. VALENCIA, 28/02/2019.-El president de la Generalitat, Ximo Puig (i) , junto a la vicepresidenta, Mónica Oltra y al conseller de Hacienda,Vicent Soler, al inicio de la sesión de Control en Les Corts Valencianes.EFE/ Manuel Bruque

La Comunitat Valenciana celebrarà les eleccions autonòmiques el 28 d’abril. Així ho ha anunciat hui el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, després d’un cap de setmana ple d’incertesa i de la celebració d’un ple extraordinari a les 5 de la vesprada de hui.

Una cita en la qual el cap del Consell ha proposat la dissolució de les Corts i la convocatòria d’eleccions. El decret serà publicat demà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

La data elegida coincideix amb l’anunciada pel president del Govern, Pedro Sánchez, per a realitzar els comicis generals.

D’aquesta forma, Puig avança les eleccions autonòmiques sobre la data prevista, el 26 de maig, en la qual sí que se celebraran els comicis per a triar als representants municipals i europeus.

La decisió del cap del Consell suposa que per primera vegada la Comunitat Valenciana deixarà de celebrar eleccions a les Corts amb el grup d’autonomies que no tenen capacitat de dissolució anticipada del seu Parlament regional.

Per a Puig a partir d’ara els valencians votaran “com a actors de primera fila en la política española”. Així ho ha dit en una declaració institucional en el Palau de la Generalitat en la que ha fet referència a la importancia de tindre un calendari electoral propi, a la recent aprovació de la reforma de l’Estatut d’Autonomia i ha resumit la legislatura com la del rescat de les persones.

 

Pedro Sánchez convoca elecciones generales para el 28 de abril